Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»Цветовете и тяхното значение към хората

Цветовете и тяхното значение към хората

  • 06.02.11 09:58#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Цветовете и тяхното значение към хоратаРазлични цветовете и тяхното значение

    Знаете ли, всеки цвят има определено значение, свързани с нея и че определени цветове действително могат да променят настроението за по-добро? Прочетете, за да се запознаят с различни цветове и техните значения.
    Цветовете са неразделна част от нашия живот за много дълго време и това може би не са запознати с дълбокото въздействие, че цветовете могат да имат върху нашите емоции и нашата психика.

    Черен цвят Значение
    Черно винаги е бил разглежда като мощен цвят и поради това е било свързано с власт и сила. Всъщност модните експерти често съветва професионалистите да носят черни, тъй като тя е твърде стилен и е неподвластна на времето елегантност. . Черно обаче също така означава, мистерия и следователно има връзки с по-тъмните сили или отрицателни сили и непознатото. А привидно противоположни аспект на този цвят е, че той символизира представяне в много отношения и може би затова, че е носен от свещеници, като символ на пълна подаването им към Бога. Хората, които носят черни също носят полъх на дистанция около тях и поради това този цвят също може да означава изисканост и непреодолим отношение. Черно също предизвиква емоции на мистерии и празнота. Черно също има дълбока връзка с мъката и загубата.

    Белият цвят Значение
    Бялото е неутрален цвят, който винаги е бил свързан с чистота, невинност и свежест. Може би това е причината бяло е носен от булки, тъй като символизира девствеността и ново начало. Той предполага също така стерилност и безопасност и следователно, носени от лекарите за асоциирането си с изцеление. Къщата също има бели огради колове което означава безопасност. Този цвят символизира прясно началото и е трябвало да помогне на ясно мислене и пречистване на мислите си.

    Червеният цвят Значение
    Червеното е изключително интензивен цвят, който веднага предизвиква страстни емоции. Този цвят се свързва със сърцето и може би затова тя символизира въпроси на сърцето или любов, страст и желание.Но тъй като този цвят е толкова силна, тя също може да означава опасност и затова се използва в стоп знаци и светлини. Този цвят се е утвърдила като стимулант и веднага привлича вниманието. Този цвят се свързва и с ентусиазъм и енергия и спомага за повишаването на доверието.Пинк, която е получаването на този цвят символизира романтиката и се смята за сексапилен.

    Син цвят Значение
    Синьото е сред най-популярните цветове и могат да се видят щедро в природата. Син е свързано с мир и спокойствие. Този цвят също символизира лоялност и често е боядисана в спалните, както го прави контакт с човешкото тяло произвежда химикали, които имат успокояващ ефект. Синята също означава, надеждност и ангажимент, заедно с надеждността.В експанзивност и постоянството на този цвят може да се види от факта, че на небето и океана са двете сини.Поради това символизира спокойствие и тишина и могат да предизвикат чувство за почивка сред хората. Въпреки това синьо е също така понякога, свързани с депресиращо и студено чувства. Електрически или блестящ син цвят е драматична и е вълнуващо ефект.Син е сред любимите на много хора и е най-пола между всички цветове. Син може да има успокояващ ефект и се очаква да се повиши качеството на интуицията си сред хората.

    Зелен цвят Значение
    Веднага след като някой говори за зелени най-често една асоциация, която всеки може да забележите е, че зеленото е символ на природата.Поради това е релаксираща качества. Зелената също има смисъл на плодородие и в много култури булки носят зелено. Колкото по-тъмна сянка на зелено се счита по-скоро мъжки и олицетворява богатство и консервативна нагласа.Той също така означава, спокойствие и се разглежда като символ на свежест от зеленината на природата е доста освежаващо.Зелената също означава мир и е символ на екосистемата е зелено също е свързано с негативно чувство на ревност. Зелена може да се използва за релаксация и хармония, както и да се лекува от депресия, нервност и други здравословни проблеми.

    Жълтият цвят Значение
    Жълтото е цвят, който лесно привлича внимание и се счита за положителен цвят.Въпреки това тя може да бъде доста непреодолими и дразнещо. Жълти може да повиши концентрацията и да се увеличи скоростта на обмяната на веществата.Тя също символизира просветлението, щастие и оптимистична нагласа. Той също така сигнали към положителна бъдеще и енергия, заедно с креативност. This color can stimulate the nervous system and aid in communication and creativity. Този цвят може да стимулира нервната система и помощ в общуването и творчеството.

    Оранжев цвят Значение
    Oранжев цвят който е роднина на червените е силно положително, както и обратен знак. Този цвят означава, топлина и много енергия и може да стимулира активност и насърчаване на социализация

    Виолетовият цвят Значение
    Този цвят често се смята за цвят, който означава, роялти и богатство. Той също така има много голям женски обжалва пред нея и затова е тясно свързан с романтика. Той обаче изглежда изкуствено в пъти. Този цвят означава баланс и мистични свойства.Тя може да успокои ума и насърчаване на творчеството.

    Сив цвят Значение
    Грей е цветът, който е най-свързани с потискане на загуба.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.12.11 10:06#2neznaikoneznaikoНовакРегистрация: 29.11.11Град: -Отговори: 23от: Цветовете и тяхното значение към хоратасиньозеленооранжевият е на "мъртвите"ОтговорОтговор с цитат
  • 03.01.12 03:53#3АлексАлексНовакРегистрация: 11.10.11Град: ВарнаОтговори: 112от: Цветовете и тяхното значение към хоратаМоите любими цветове са тъмно синьо и ярко червено. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest