Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»Как да пречистим бижутата си?

Как да пречистим бижутата си?

  • 21.10.13 04:15#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Как да пречистим бижутата си?Много е важно от какъв материал са вашите бижута. Преди да ги пречистите, то вие задължително трябва да ги почистите:

    Перли

    Забърсвайте ги с леко затоплена мека материя за да отстраните замърсявания по тях. Хубаво е също така периодично да ги измивате с мек неутрален сапун. После ги изплакнете обилно с чиста вода и ги подсушете с тънка памучна тъкан, за да не се надраскат.

    Злато

    Тъмните петна от съприкосновението на златото с влажна кожа се махат след търкане с памучна тъкан. Може също така да ги измивате с топла вода и сапун, особено ако има инкрустирани камъни. Сложете ги в съд със сапунена вода, затворете го с похлупак и леко разклатете няколко пъти.

    Сребро

    В никакъв случай не ги търкайте със сода за хляб, тя ги наранява. Използвайте суха и мека памучна тъкан и паста или прах за зъби. Може да ги почистите и с лимонов сок, след което да ги изплакнете с топла вода и да ги излъскате с гюдерия.

    Дърво

    Дървените накити не се мият, а се изтъркват с парче от фланела.

    Пластмаса

    Пластмасовите бижута се мият в топла вода с малко сапун.

    След като сте премахнали замърсяването от бижутата си, то е време да ги пречистите:

    вземете стъклен съд, желателно е той да е прозрачен


    набавете си морска сол

    В стъклен съд наливате студена вода. Поставяте бижуто и с три пръста поръсвате сол и казвате:

    "Така както солта се разтопява, така напрежението и негатива от накита да се стопява."

    Нека така предстоят една нощ и на следващия ден, изхвърлете солената вода и започнете да носите бижуто.

    Ако накита ви е направен от дърво или друг материал, които не позволява обработка с вода, то поставете го в стъклената купа и просто го засипете със сол, но без вода. Нека престой една нощ, на сутринта изхвърлете солта във вода и започнете да носите бижуто си.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.10.13 06:46#2Добър помощникДобър помощникНовакРегистрация: 14.10.13Град: -Отговори: 4от: Как да пречистим бижутата си?Кръстена си на Св. Архангел Михаил, а се занимаваш с магии, енергии и други сатанински и вещерски ритуали, много жалко за теб, може би затова не ти върви в живота. Откажи се от тия глупости и от ескорта също.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest