Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Мненията ви и случки от спешна помощ 112?

Мненията ви и случки от спешна помощ 112?

  • 19.10.13 04:24#1Suni DaniSuni DaniНовакРегистрация: 17.12.11Град: -Отговори: 74Мненията ви и случки от спешна помощ 112?Лично аз съм разочарована!
    Преди 2-3 месеца се разболях от много коварен летен вирус - с много голяма треска, много висока температура, повръщане, без апетит, даже и водата я повръщах.
    За мой късмет точно тогава личния ми лекар беше на почивка.
    Бях се почувствала много зле, буквално щях д умра, даже не можех да дишам, треперех, имах мн висока температура почти 39, а нали знаете какво става с 39-40 градуса?!. не можех да мръдна.За първи път толкова тежко ми беше.Накарах майка да отиде в поликлиниката да накара да пратят линейка и да ме прегледат поне вкъщи да изпишат нещо не знам.Тя отиде и са и казали, че преди да пратят линейка, първо трябва на 112 да се обадим.(А представете си с много по-тежките случаи на инфаркти инсулти??) И решихме да се обадим на 112.
    Първо вдигна една жена.Почна да разпитва имена, от къде на колко години дрън дрън после ме прехвърли към друга.И на нея същото повторих.Аз докато говорех с нея вече започна леко да ми олеква(болестта беше такава, че на моменти се случваше това )и уж целта беше накратко с 2 думи да мина и през тях и да пратят линейката, а то не било толкова лесно..Тая казва линейка не се праща при температури и такива, а само при спешни случаи инфаркти, инсулти..
    Леле.Все едно трябва да изчакам да получа инсулт или нещо и чак тогава ли да се обадим за златната линейка, която сакън да не изхаби бензина си.
    И после тая вика а и не ми изглеждаш толкова болна хубаво говориш.И аз и казах че аз докато ги чакам оздравях.И тя браво радвам се това е хубаво.
    Ами да, докато чакам аз една линейка първо от поликлиниката ни казаха да звъннем на царете 112 първо и чак тогава с царския закон да я пуснат.
    Хайде мина замина, оздравях.
    Но си представям колко злополучни случаи има сиурно..Ако е някой възрастен на прага на инфаркт инсулт къде ще йм обяснява на колко год е симптоми и т.н.Не знам просто, много на мързеливо я карат и лежерно, чакат някой да легне на легло, да умира и да пуснат златната царска колесница!!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.13 12:16#2ЕлиЕлиНовакРегистрация: Град: -Отговори: 4от: Мненията ви и случки от спешна помощ 112?Много ясно, че хората които имат нужда от ИСТИНСКА ПОМОЩ ще умрат докато чакат лигли като теб да се обясняват заради една температура! И вземи малко прочети за високата температура и се ограмоти и тогава викай линейка.Докато държиш линията заета за да обясняваш на оператора на 112 колко ти е зле през това време някой наистина е имал нужда от помощ! Не дай боже да е претърпял катастрофа или да е получил тежка травма в следствие на трудова злополука да речем.Температура 38 и нещо изобщо не е животозастрашаваща. Другия път като вдигнеш температура просто вземи някакъв антиперетик, изчакай 1 час и ако не спадне хвани такси и върви да те види лекар.Знам,че ще ме сметнеш за злобна гаднярка, но като пораснеш ще ме разбереш. Пожелавам ти да станеш лекар в спешното! :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.13 05:09#3Suni DaniSuni DaniНовакРегистрация: 17.12.11Град: -Отговори: 74от: Мненията ви и случки от спешна помощ 112?Не мерси, няма да стана лекар, а за операторите, не е само един за цяла България все пак. само аз си знам.Няма да задълбочавам. Но преди линейки не са се викали чак след 112, а отиваш, казваш и идват. И щом са лекари са длъжни да помагат на всички.ОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.13 05:37#4Suni DaniSuni DaniНовакРегистрация: 17.12.11Град: -Отговори: 74от: Мненията ви и случки от спешна помощ 112?И да добавя още нещо - линейката е на път 3мин до нас, толкова не можаха да я пратят а трябва първо през 112 да се мине че тогава я пратят я не.Аз не можех да стана от леглото затова исках те да дойдат.
    и в крайна сметка на другия ден бях по-добре, отидохме до спешното прегледаха ме 2 сестри и ме върнаха така аз бях пак на момента зле.Отидох с надеждата за инжекция поне.
    и като се прибрах пак легнах пак лошо и се наложи за 2ри път да отида че да ми повярват и чак тогава ми измериха температурата и даже не смееха да ми кажат колко висока е само казаха доста висока и ми биха инжекция.
    Телефон 112 е като личния лекар За да отидеш до специалист трябва да минеш през него да ти даде направление И тук за да извикаш пожарната трябва да минеш през тл 112 Те докато направят връзка и от там докато пратят пожарната може и да ти изгори къщата
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest