Всяко чудо за три дни

  • 02.10.13 09:09#1melina88melina88Регистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Всяко чудо за три дниСтара легенда разказва как едно село на племето Суфи било нападнато и завладяно от група войни. Царят на победителите свикал вождовете на племето Суфи и им казал, че ако не му отговорят какво е това, което може "да го развесели когато е тъжен и да го натъжи, когато е весел", на сутринта ще погуби цялото село. Селяните запалили голям огън и цяла нощ най-мъдрите мъже и жени в племето търсели отговор на въпроса на Вожда: Кое може да развесели човека, когато е тъжен и да го натъжи, когато е весел?
    Най-сетне слънцето изгряло и царят дошъл в селото. Той се приближил до мъдреците и попитал: - Изпълнихте ли желанието ми? Тогава един от мъдреците бръкнал в кесия, извадил златен пръстен и го подарил на вожда. Вождът се зачудил. - Не ми трябва злато! - възкликнал той. - Как може този пръстен да ме развесели, когато съм тъжен и да ме натъжи, когато съм весел? Тогава царят се вгледал пак в пръстена и прочел гравирани думите "Всяко чудо за три дни."
    Така е и във вашия живот. Когато всичко върви гладко, насладете се на тези ценни моменти, и знайте, че с времето те ще останат само далечен спомен. А когато нощта е най-черна и никъде не виждате изход, помнете, че нищо в материалния свят не е вечно. По този начин ще се научите да приемате еднакво и добрите и лошите моменти и ще разберете, че всички уроци на живота допринасят за вашето духовно израстване.
    "Помнете, че никое човешко състояние не е постоянно. Тогава няма да преливате от радост в щастието или от мъка в нещастието." (Сократ)
    ОтговорОтговор с цитат
  • 05.11.13 10:17#2МаркизатаМаркизатаРегистрация: 08.05.13Град: СофияОтговори: 43от: Всяко чудо за три дниУаУ ! каква хубава историйка само ! мерси че я постна тука :д ОтговорОтговор с цитат