Депресия или невроза

  • 24.09.13 02:29#1mandimandiНовакРегистрация: 18.09.13Град: -Отговори: 8Депресия или неврозаМоля,някои може ли да ми помогне...за да помогна
    Моят татко има проблем с психиката,които се прояви преди 8 год.,не спес е,раздразнителен при разговор,затвори се в себе си.Отидохме на психиатар по препорака на докторите....и стана ад .Месеци го лекува е с прозак и зипрекса и няма подобрение,дори стана зле.Отидохме на друг специалист...тои отре4е ле4ението на колегата си и изпрати татко в санаториум за пихи4ни разтроиства...От там казаха,4е не бил за тях и пак се запо4на тарсене на доктори компетентни...един се изказа доста вулгарно,4е от татко не става 4овек след хапожете дето е изпил.Доста време ни отне да се преборим сас састоянието в дома ни.Разходки,разговори...занимания леки,намери си нова работа и вси4ко като да остана в миналото.Преди 2 месеца така постсвената диагноза"депресия" пак се варна...не смеем да отидем на доктори,тои си спомня как са постапвали лекарите и условията на ле4ение.Досетил се е какво е откл4ило преди години састоянието му,но какво трябла да сторим по нататак ,моля помогнете....
    Извинявам се за правописа.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.09.13 08:20#2verdeverdeНовакРегистрация: 02.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозаИ какво го е отключило ?
    Лекарите в такива ситуации не помагат никога, само влошават положението. Баща ти има нужда от много подкрепа и внимание в момента. Обясни по-подробно проблема си, ако имаш желание.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.09.13 08:48#3mandimandiНовакРегистрация: 18.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозаДобро утро!
    Баща ми е много тих и скромен човек, и един спор преди години между бивши колеги,които са го нарекли"смотан","глупак"и т.н.са отключили заболяването.Може и да не е бил прав в спора,но той е изразил своето виждане...Понеже никъде не споменах майка ми,вероятно останахте с впечатление,че липсва и е безразлична...тя се бори, продължава и сега да е до баща ми.На нея също и е много трудно да го подкрепя и да му дава кураж да има воля да забрави поне малко миналото и да продължи напред.Обяснява си състоянието на баща ми с неговото възпитание и стресовите ситуации,които са неизбежни в днешно време,просто баща ми е неподготвен за трудностите и егоизма на този свят.
    Не мога да си обясня само поведението на лекувалите го специалисти...един единствен лекар му е правил пълни кръвни изследвания е не е открил аномалии,неговото заключение беше,че баща ми не е за антидепресанти,а само да си наложи воля и да се адаптира поне малко към новите ситуации.Вниманието на семейството ни е отправено към състоянието на татко,стараем се да разбере,че го обичаме и за нас той е умен и способен .
    Най трудно е да се преборим с кошмарите,които той сънува и го изтощават,спомените какъв е бил преди години и сегашното му състояние.Много до ви изпиша за проблема ни,но мисля,че досаждам...
    Все пак се надявам,някой да даде съвет и да помогне да помогнем на татко.
    Лек и слънчев ден!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.09.13 01:37#4verdeverdeНовакРегистрация: 02.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозаВ моето семейство имаме подобен случай, но не толкова тежък като Вашия.. Какво да Ви кажа, понякога хората се предават и докато самите те не разберат и не пожелаят - промяна няма да има.
    Хубаво е че дадохте малко повече информация, дано някой, който има повече опит да сподели с Вас съвет и да Ви помогне да продължите напред.
    Аз лично до някъде се предадох, просто в моя случай няма кой да слуша, въпросния човек се е затворил в един убийствен и мъчителен кръговрат, само защото не може да приеме действителността и да продължи напред. Всичко е само на приказки и до там, една скованост и нежелание нито за предприемане на действие, нито за промяна. Ама както и да е, да не започвам и аз че ....
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.09.13 01:49#5mandimandiНовакРегистрация: 18.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозаНикакво отказване ! Майка ми е боец и не се предава! Аз понякога не виждам смисъл ....но си искам семейството и ще помагам с каквото мога,на нас също ни се отрази състоянието на баща ми...
    Надявам се и на чудо, търся помощ и съвети от всякъде..
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.09.13 08:35#6Grigor AnakondirovskiGrigor AnakondirovskiНовакРегистрация: 26.09.13Град: БлагоевградОтговори: 26от: Депресия или неврозаНАЙ-ДОБРЕ ДА ПОТЪРСИТЕ ПОМОЩТА НА ПСИХОТЕРАПЕВТ, И ДА ЗАПОЧНЕ НУЖДАЕЩИЯ ДА ЧЕТЕ БИБЛИЯТА И САМО БОГ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ, СИЛНАТА МОЛИТВА И ВЯРАТА В БОГ ПОМАГА ПРИ ДЕПРЕСИЯ УСПЕХ ЖЕЛАЯ!ОтговорОтговор с цитат
  • 30.09.13 06:10#7mandimandiНовакРегистрация: 18.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозаНе вярваме в Бог и не всеки разбира библията.Ние вярваме в Природата,тя е край нас и ни гледа...назва ни и ни води.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.10.13 10:06#8Grigor AnakondirovskiGrigor AnakondirovskiНовакРегистрация: 26.09.13Град: БлагоевградОтговори: 26от: Депресия или неврозаМного си заблуден, то Природата е сътворена от Бог, няма кой друг да я направи, библията не я разбираш, защото дявола ти е замъглил съзнанието и затова, покай се и започни да вярваш в Бог -Исус, ако не вярваш в Бог не те очаква нищо добро, и ще си потъваш в депресия и няма да има кой да те избави.
    Бог е дух и трябва да се почита с Дух и истина, Исус е дошл на кръста за да умре за нашите грехове, но който вярва да има вечен живот. Покай се за думите си, ние хората не можем един косъм от главата си да си направим, а камо ли да сътворим природата, Бог е създателя и твореца на всичко красиво и на нас хората. Дори и учените са установили че освен Бог да сътвори природата и нас хората то няма кой друг да ни сътвори. Съжалявам че има такива заблудени хора който не знаят самата истина, а са служители на дявола и затова после изпадат в депресий!!!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.10.13 08:00#9mandimandiНовакРегистрация: 18.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозазву4ите като ядосан фанатик!Явно някои психики са подвластни на криво разбиране за света!

    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.14 05:40#10antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Депресия или неврозаИзвинете,че се намесвам, но този проблем е повсеместен в страната ни. Това е разминаването между вяра-дух-материя. Самото учение, което беше наложено, беше за да отрече вярата в Бог. Това доведе до такива аномалии у хората и който не поеме един от двата пътя- с Бог или с Дявола, няма да може да се оправи.Щом баща ви е добър човек и все пак вярва в нещо, а още повече ако е кръстен, нека да започне да си пали свещички в черква.Резултата ще покаже.Но той не е болен за лекар.Душата му боледува.ОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.14 12:43#11mandimandiНовакРегистрация: 18.09.13Град: -Отговори: 8от: Депресия или неврозаЗдравейте,
    искам да споделя,че през декември открихме лекар,който се ангажира сериозно от състоянието на баща ми и....има подобрение от лечението.Няма депресия ,както досега си мислехме,макар заболяването не е лечимо,поне забавяме развитито му.
    На всички желая изход от проблемите и здраве,здраве и късмет!!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest