Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Домашни лекарства

Домашни лекарства

  • 16.08.13 08:41#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Домашни лекарстваДомашните лекове са се доказали като полезни, дори понякога да са били отхвърляни от лекарските среди. Според д-р Филип Хаген обаче, специалист по превантивна медицина към клиникат а Mayo, има и такива "бабини рецепти", които самите лекари ползват.

    Ето кои са те:
    Мед. Използвайте го за малки порязвания и изгаряния, кашлица и възпалено гърло. Според едно холандско изследване той съдържа протеин наречен defensin-1, който помага за лекуването на леки до умерени изгаряния. Нанесете го върху раната и сложете бинт отгоре. Сменяйте бинта ежедневно. Ако имате и подуване, втрисане или силна болка, посетете лекар, за да ви каже дали се нуждаете и от антибиотик.

    Сол. Помага при запушване на синусите и възпалено гърло. Разтворете половин чаена лъжичка нейодирана сол в чаша вода. При възпалено гърло, правете гаргара. За да изчистите синусите, трябва да намерите чистo шише от капки за нос и да впръскате течността в ноздрите. Задължително използвайте дестилирана или преварена вода и стерилизирана бутилка, за да избегнете заразяване с опасни микроби ( има случаи на хора починали след прочистване на синусите с непреварена вода, съдържаща опасен микроб).

    Мента. Чаят от мента се използва при болки в стомаха и лошо храносмилане. Етеричното масло в листата от мента успокояват мускулите на храносмилателния тракт. Но не използвайте чай от мента, ако имате киселини и изгарящо усещане в гърдите.

    Овесени ядки. Използвайте при екзема, слънчево изгаряне и възпаления на кожата. Овесът съдържа фитохимикали, които имат анти-възпалителни свойства, успокояващи сърбежа и възпалената кожа, според едно дерматологично изследване. Повечето лекари препоръчват фино смления без добавени аромати и вкусове овес, който ще намерите в аптеки и супермаркети. Разтворете финня прах в чаша вода. Налейте разтвора във вана пълна с топла вода и се потопете за 15 минути.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest