Невидимото

  • 12.08.13 08:13#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89НевидимотоПрагът към Невидимото е измамен бряг. Там има дълбоки дупки и течения, и движещи се пясъци. Силният плувец, който познава брега, може да рискува и е в относи­телна безопасност. Този, който не умее да плува и се вслушва само в собствените си импулси, може да заплати своето безразсъдство с живота си.

    Но ние не трябва да правим грешката да мислим, че тези невидими сили са непременно зли и враждебни към човешкия род. Сами по себе си те не са по-враждебни от огъня или водата, напри­мер, но са могъщи като тях. Ако им се противопоставим, резултатът е унищожителен за нас, тъй като сме нарушили основен природен закон; но те не се стремят да ни атакуват с всички сили в по-голяма степен, отколкото ние - тях.

    Трябва да се изправим пред факта, обаче, че запознатите с тези неща и в миналото, и сега са използвали това знание безсъвестно, следователно можем да се окажем въвлечени в интригата на техните действия.

    Хората влизат също в досег с Невидимото чрез въз­действието, което оказват определени места. Някой, който не е истински медиум, но не е в достатъчна степен чувстви­телен към подсъзнателно възприемане на невидимите сили, може да попадне на място, където те са концентрирани под високо напрежение. Обикновено ние забравяме тези сили, въпреки че се движим сред тях, а те са нашата Вселена. Там, където те са съсредоточени, ние усещаме неясно (освен ако сме бавноразвиващи се) как нещо започва да ни оказва въздействие и да възбужда нашето подсъзнателно Аз.

    При някои бариерата между съзнателно и подсъзна­телно е толкова плътна, че те никога не осъзнават ясно какво се случва. Имат неопределеното усещане за натиск и общо физическо неразположение, което изчезва, когато напуснат съответното място. Като последица причината може никога да не бъде разкрита и да доведе до продъл­жаващо с години разклатено здраве и нещастия.

    (Дайън Форчън)
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest