Sanovnik.bg»Форум»Паранормални явления и способности»Инвокация на елемента Въздух

Инвокация на елемента Въздух

  • 23.07.13 09:21#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Инвокация на елемента ВъздухХарактеристики на въздуха:
    Хората с доминиращ елемент Въздух имат способността да са обективни и да се дистанцират, както и да остават безчувствени. Те са интелектуалци, обичат спонтанността, лесно се отегчават, извънредно общителни и разговорливи. Въздухът е най-социалният елемент. Въздушните хора обикновено се движат и мислят бързо. Могат да бъдат много непрактични. На въздуха не му достига чувство и емоция.

    Въздухът е чист интелект. Въздушните хора лесно свикват и се адаптират към промени в ситуацията. Може да страдат от твърде активен ум, интензивен вътрешен живот, да се занимават с много неща, без да са истински добри в някое от тях. Въздухът е повърхностен. Липсва му дълбочина. Изразите „ лети из небесата”, „ вятър го вее”, „ въздухар” са свързани с въздуха. ДИсбаланса, породен от прекалено много въздух създава липса на планиране и организираност, прави човека разпилян, разсеян, нервен, скоклив и предизвиква нервно изтощение.

    Липсата на въздух рефлектира в трудности при дистанцирането и тенденция към прекалено емоционално ангажиране със ситуацията. Хората, при които има недостиг на въздух откриват, че са твърде ангажирани с останалите. Могат да бъдат свръхемоционални, да реагират бурно, да избухват и им е много трудно да бъдат обективни. За тях е трудно и да се приспособяват към нови ситуации. Чувствата често са доминантни за този, на който липсва елемента въздух. Податливи са към обсебване.
    Въздухът е комуникацият, интелектуалното начало

    ИНВОКАЦИЯ НА ЕЛЕМЕНТА ВЪЗДУХ:
    Седнете и навлезте в не много дълбок транс. Сега си се представете във въздуха. Усетете лекотата и вдишайте въздушния елемент.Важно е да си представите, че се чувствате все по леки и по-леки и въздушни. Представете си, че тялото ви става леко, ефирно като самия въздух до степен когато вече не го усещате. Почувствайте, как се реете. Изпълнете това в продължение на седем И НЕ ПОВЕЧЕ ОТ СЕДЕМ ДИХАТЕЛНИ ЦИКЪЛА! НЕ ВДИШВАЙТЕ ПОВЕЧЕ! МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И САМО 2-3 ВДИШВАНИЯ, НО НЕ И ПОВЕЧЕ ОТ СЕДЕМ!

    Има два начина за изпълнение на упражнението:
    1. След всяко вдишване можете да издишате елемента обратно, както и да продължите да го издишвате и след приключването на седемте дъха (Това е безопасният начин) ИЛИ

    2.Можете да задържите елемента. Със задържане на елементите ще напредвате по-бързо, ще осъзнаете как действа и как се усеща всеки от елементите и ще подобрите способността си за контрол над всеки от тях, но помнете – това не е за всеки. По-добре да действате бавно и внимателно. Не пренебрегвайте здравия разум.

    След 12-24 часа, седнете и медитирайте за кратко върху усещанията си, свързани с инвокацията на елемента въздух.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest