Какво ще стане, ако...

  • 11.07.13 09:15#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Какво ще стане, ако...Човешко е да се изпитва страх, но страхът може да ни парализира.
    Ако сега ви пратят на лов за страх и ви поръчат да донесете една кофа от него, може да го търсите навсякъде, но несъмнено ще се приберете с празни ръце. Страхът сам по себе си просто не съществува. Той е нещо, което вие си причинявате с ужасните си мисли и очаквания. Никой на света не може да ви обиди и нарани чувствата ви, ако вие не му позволите, и тогава, разбира се, вие сами си причинявате болката.
    Може да бъдете манипулирани, като се самоубедите, че някой може да не ви хареса, или че ще ви се случи някакво нещастие, или като измислите хиляди други извинения, за да не правите нещо както вие си знаете. Но страхът е нещо вътрешно и се крепи на една спретната конструкция от мисли, които вие хитро използвате, за да избегнете необходимостта да се изправите очи в очи с ужаса, който сами сте си натрапили. Тези мисли намират израз в ето такива изречения:
    Ще се проваля. Ще изглеждам глупаво.
    Не съм сигурен. Може да не ме харесат.
    Ще се чувствам виновен. Ще загубя всичко.
    Може да ми се разсърдят. Може да си загубя работата.
    Ако го направя, сигурно ще се случи нещо лошо.
    Знам, че ще се чувствам ужасно, ако го кажа.
    Подобни мисли показват, че самолич¬ността ви се крепи на страха и ви пречи да действа¬те от позиция на силата. Винаги, когато обърнете поглед навътре в себе си и изкажете някое от тези издаващи страх изречения, ваш съветник е слабостта и на челото ви скоро ще се изпише: „жертва".
    Ако искате гаранция, че всичко ще бъде добре, преди да предприемете някакъв риск, никога няма да пом¬ръднете от мястото си, защото бъдещето не е гаран¬тирано никому.
    Услугите на живота не се предлагат с гаранция, затова ще трябва да захвърлите паническите си мисли, ако искате да получите от живота каквото желаете. При това почти всичките ви ужасни мисли са чисто и просто мисловни построения. катас¬трофите, които си представяте, рядко се осъществя¬ват. Спомнете си древния мъдрец, който казва: „Аз съм стар човек и съм имал много грижи, повечето от които не са се случили."
    (Д-р Уейн Дайър)
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.08.13 04:45#2Adelina Adelina НовакРегистрация: 05.08.12Град: -Отговори: 4от: Какво ще стане, ако...... John Kehou, imashe kniga - "Podsusnanieto moje vsi4ko" dori i za tema strah moje da se vzeme predvit

    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest