Sanovnik.bg»Форум»Говорилник» 10 странни закона, идващи от различни точки на планетата.

10 странни закона, идващи от различни точки на планетата.

  • 23.05.13 04:16#1radinaradinaНовакРегистрация: 27.04.13Град: Стара ЗагораОтговори: 3 10 странни закона, идващи от различни точки на планетата.1. Според британския закон за данъчно облекчение от 2006 г. е противозаконно да не кажете на данъчния инспектор нещо, което не искате той да знае, въпреки че можете да не му казвате неща, които нямате нищо против той да знае.

    2. В страната кръстница на целувките с език – Франция, именно френската целувка е строго забранена в държавните железници – както във влаковете, така и на гарите.

    3. Във Великобритания човек, който изпитва остра нужда да уринира на публично място, може да стори това, само ако се цели в задното колело на превозното си средство и с дясната си ръка се държи за него.

    4. В Булдър, Колорадо (САЩ), е незаконно да убиеш птица в града или да “притежаваш” домашно животно. Според нормативните актове гражданите на Булдър са само “гледачи на домашните животни”.

    5. В щата Върмонт, САЩ, жените трябва да искат писмено разрешение от съпруга си, за да си сложат изкуствени зъбни протези.

    6. Ако си пуснете порно в хотелска стая в Израел и ви хванат, ви чакат до три години затвор.

    7. В Ню Джърси, САЩ могат да арестуват всеки, който мляска в ресторант.

    8. В щата Илинойс, САЩ, е задължително да носите поне един долар в джоба си. В противен случай рискуваме да ви сметнат за просяци и да ви вкарат в ареста.

    9. В град Пенсакола, във Флорида (САЩ), всяка жена, загинала заради невнимателно използване на електрически уреди в банята, трябва да бъде глобена със 100 долара.

    10. В Швейцария е забранено да се пуска водата в тоалетната чиния след 22 часа.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.05.13 09:49#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: 10 странни закона, идващи от различни точки на планетата.явно сте обиколили светът .знаете много неща за държавите.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest