Нападната от Полтъргайст!

  • 29.04.13 08:51#1radinaradinaНовакРегистрация: 27.04.13Град: Стара ЗагораОтговори: 3Нападната от Полтъргайст!Както при много загадъчни явления, като че ли и появата на полтъргайст често е свързана с присъствието на млада девойка. В Розенхайм прицел на палавника очевидно е деветнадесетгодишната чиновничка Анемари Шнайдер.

    Където се появи момичето, там се забелязва и присъствието на полтъргайста. Когато тя най-накрая напуска работа, в адвокатската кантора се връща спокойствието.
    Където има момиче, там има и полтъргайст

    С навлизането на видеокамерата в ежедневието много от случките се оказват чиста измама или пакости на малки момичета. В един епизод, заснет със скрита камера, се вижда как момиченцето скача, взима някаква ваза и я хвърля, а после, преди родителите му да притичат, се бухва отново в леглото и се преструва на дълбоко заспало.

    По лицето, ръцете и тялото на румънката Елеонора Цугун се появяват драскотини и следи от ухапване дори когато е под най-строго наблюдение. Тя твърди, че е нападана от полтъргайст. Но някои от изследователите са на мнение, че по някакъв начин тя успява сама да се нарани.

    Има случаи на имитация на действията на полтъргайст със злонамерена цел. През 1906 г. в Уиндзор, Нова Скотия, Канада, целият град се съюзява в кампания за тероризиране на един съдия: столове се местят сами, странни безжизнени гласове се чуват от тръбите, а един майстор жонгльор кара разни други предмети да се движат. По същия начин е тормозен и евангелистът Самюъл Уезли.

    Причина за някои истории с полтъргайст се оказват геоложки или метеорологически явления. Магнитни и електронни полета, дори и последствията от прилива, също предизвикват необясними на пръв поглед явления.

    Но в стотици случаи източникът или причината за пакостите на полтъргайстите си остават загадка.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest