Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Семейно проклятие

Семейно проклятие

  • 13.04.13 09:48#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Семейно проклятие„Всички щастливи семейства си приличат. Всяко семейство е нещастно по своему.“
    Лев Толстой
    Тази мисъл е използвал великият руски писател в книгата си „Ана Каренина”, а читателят търси отговори на въпроса: „Какво се корени нещастието на двама души, които са избрали да бъдат заедно?”.
    Мистиците твърдят, че висшите души сами си избират не само епохата на въплъ­щение, но и конкретното време и място на раждане, както и двойката родители.
    Проклятието означава силно затег­нат и преплетен фин кармичен възел, който обикновено един човек за едно въплъщение не успява да развърже и така се предава по преражданията на поколенията.
    Семейството се явява средство за пряко включване на човека към неговата страна и етнос. Всяко семейство има своя кармична задача, която в най-тежките случаи по традиция се назовава семейно проклятие. То най-често по един или друг начин се предава от поколение на поколе­ние, като повтаря сходни сюжети - от наследствени болести до харак­терни обрати на биографията и начини на смърт.
    Семейното проклятие се формира от три основни източника: съединяване на двете наследствени проклятия на съпрузите и персонална транслация на етническото проклятие към даденото семейство (ако съп­рузите се отнасят към различен етнос, се получават четири източника). Тези влияния, синтезирани заедно, създават основната за фамилията фигура на семейния дявол, който става черен учител на семейството и (фин) източник на главните му проблеми. По такъв начин последните съвсем не се свеждат до междуличностни отношения и индивидуален растеж на членовете на семейството.
    Причината за могъществото на злото е неговата невидимост, благодарение на която то незабележимо изопачава пътищата на еволюцията - понякога до неузнаваемост. За да можем да се избави от такова проклятие и да не го предаде по наследство, семейството тряб­ва да осъзнае своята жизнена позиция.
    Семейният егоизъм е по-лош и по-опасен от личния.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest