Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Чудотворните места 2

Чудотворните места 2

  • 03.01.11 04:13#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Чудотворните места 2АЗАРЕЯ

    Ежедневният стрес и влошеното здравословно състояние карат българите все по-често да се интересуват от популярни практики, свързани с общуването със себе си, с природата и с източните учения и философии. Напоследък особено модерно стана дребното китайско учение фън шуй.

    Именно върху базата на древните традиции в Троянския балкан е изградено екоселище "Азарея". Името му идва от езика на траките и означава Голяма мечка. Интересно е, че и парцелът на екоселището, гледан от небето, напомня разположението на звездите от това съзвездие. "Азарея" е комплекс от шест къщи, изградени от естествени природни материали и разположени в кръг във форма на тибетска мандала (предизвикваща положителни вибрации). В средата има пирамида, която обединява къщите и чрез спираловидни пътеки.

    Ландшафтното проектиране, пирамидалните и другите конструкции са подчинени на правилата на учението фън шуй и на т.нар. Ведически науки.

    Древните народи в Тибет, Непал и Индия са имали много по-добри познания от нас как да живеят здравословно, какви жилища да обитават, какви храни да консумират, какви дрехи да носят. Тези познания вдъхновяват екипа на Светослав Вълчев, управител на екоселището и на фирмата, която го е изградила.

    Къщите в "Азарея" имат форма на конусовидна пирамида. Планински кристал, поставен на върха на покривите им, свързва космическата със земната енергия. Прозорците гледат към юг. Северната част на селището има за символ водата, украсена е със сини цветя и там е засадена черница.

    Не е случаен и изборът на местоположението на "Азарея" - районът на Беклемето в Централния Балкан е силна биоенергийна зона. Това доказват изследванията на група руски учени и радиестезисти. Особено силно биоенергийно поле е измерено в местността Карцов бук. В околността няма патогенни зони, разломи и замърсявания, които да действат негативно върху здравето.

    Диагностиката на общото здравословно състояние на посетителя се извършва от специалист радиестезист и експерт по фън шуй чрез измерване на общия енергиен статус. Така могат да бъдат устано-вени и различни фактори, определящи здравето.

    След изпълнение на лесни упражнения, състоящи се в масажиране на определени биоактивни точки (общо 27 на брой) или зони на тялото, се наблюдава нормализиране на енергийния баланс. Програмите включват още дихателни упражнения от източни практики, курсове по йога, бойни изкуства и др.

    Въздействието на средата и ефектът от престоя в "Азарея" са изследвани от специалисти от Центъра по квантова медицина в София. Използван е диагностично-терапевтичният апарат "Пересвет", разработен от руски учени въз основа на диагностичния метод на д-р Рейнхард Фол.

    Различни цветове в диаграмите на Фол отразяват разликите във функционалното състояние на органите в човешкото тяло. В зелен цвят се отразябат органите, които функционират нормално, в различни нюанси на червения - енергийно претоварените, със син - тези с енергиен недостиг, а в жълто - тези с дисфункция.

    Резултатите от това проучване доказват нормализиране на функциите в организма, активиране на имунната, ендокринната и нервната система, постигане на подобрен енергиен баланс, тонус и самочувствие на хората. Стига да бъде съхранено "взетото" от това магнетично място в стресиращото всекидневие в обкръжаващата ни привична работна или битова среда.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.01.14 03:54#2antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Чудотворните места 2Чудеса на чудесите. За това ли всички се юрнаха да обладават българия?!? ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest