Арабски хороскопи

  • 09.03.13 07:31#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Арабски хороскопиПроизходът им е шумерски. Появили са се в северна­та част на Арабския полуостров, по-точно в древна Месопотамия, по земите между Тигър и Ефрат, в епохата на усилени асгрологически и математически издирвания. Заедно с арабската цивилизация те се разпостранили по целия Средиземноморски басейн и стиг­нали чак до Мавритания и най-южните предели на Сахара. Променяни от местните условия и темперамен­та на жителите, те се развили навсякъде по различен начин. Някои разновидности се съхранили в този вид до наши дни, също като традиционните хороскопи. Други изчезнали. Владяна от арабите до XI век, Сицилия ревниво пазела древните си традиции и упорито се съпротивля­вала на нашественика. Затова е странно, че именно по нейните земи са се запазили следи от тези хороскопи. Те са свързани с магията, жива и действена до днес, макар и да се практикува нелегално. Така са стигнали до нас. От тях не се интересуват образованите среди, а простолю­дието и селяните. Всъщност произходът им е селски.

    Малко писмени следи са останали от тези хороскопи и при това са забулени в тайна, а достъпът до тях е почти невъзможен. Ако случайно някой има късмет да ги открие, това не е кой знае каква сполука, защото тълкуването им е изключително трудно. Единствено онова, което се е предавало от уста на уста през вековете, е помогнало да се възстановят, благодарение на гадатели и ясновидци.
    Знаците в този хороскоп са различни оръжия
    Животът е борба, всеки го знае. Може би затова ние се раждаме под знака на едно оръжие, което не само символизира нашето поведение спрямо живота, но има стойност и на талисман, определена от неговата сила и размах. Вашето основно, отправно оръжие, с което идвате на този свят, с което прохождате, определя само началото на вашия път. Вие не сте осъдени да прекарате живота си под влиянието на един знак, без да можете да го промените. Можете да измените съдбата си, да пропад­нете вследствие на низ от неуспехи или, напротив, да я овладеете, да се издигнете до най-високите върхове благодарение на личните си качества или на щастливи срещи с благосклонни към вас оръжия, които ще напра­вят по-интересна вашата съдба.
    Животът ви ще бъде постоянна борба, в която няма място за спокойствие. Дори смиреният човек трябва да внимава да не слезе и едно стъпало надолу по стълбата, която с реализъм наричаме социална. Така че въоръжете се със смелост и воювайте срещу съдбата си... с равно­стойни оръжия.
    КЪСИ ОРЪЖИЯ
    1. Нож: 24 август - 23 септември. Зодия Дева Земен знак.
    2. Кама: 21 март - 20 април. Зодия Овен. Огнен знак
    3. Касапски нож: 22 юни - 22 юли. Зодия Рак Воден знак.
    4. Кинжал: 24 октомври - 22 ноември. Зодия Скор­пион. Воден знак.
    СРЕДНО ДЪЛГИ ОРЪЖИЯ
    5. Топуз:22 май-21 юни. Зодия Близнаци. Въздушен знак.
    6. Боздуган: 21 април - 21 май. Зодия Телец. Земен знак.
    7. Брадва: 19 февруари - 20 март. Зодия Риби. Воден знак.
    8. Верига: 24 септември - 23 октомври. Зодия Везни Въздушен знак.
    ДЪЛГИ ОРЪЖИЯ
    9. Сабя: 23 юли - 23 август. Зодия Лъв. Огнен знак.
    10. Копие: 22 декември - 20 януари. Зодия Козирог. Земен знак.
    11. Прашка: 21 януари - 18 февруари. Зодия Водолей. Въздушен знак.
    12. Лък: 23 ноември - 21 декември. Зодия Стрелец. Огнен знак.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.03.13 09:51#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Арабски хороскопиажи нещо повече за -боздугана-.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest