Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Как да "поправите" енергията в дома си

Как да "поправите" енергията в дома си

  • 22.02.13 07:31#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Как да "поправите" енергията в дома сиДомът ни е като огледало, в него се отразява нашия живот, нашата съдба, нашите надежди. Домът е храм на земното ни тяло. В него трябва да се изпълваме с хармония и сила. Но домът е жив организъм. Той има свой живот - може да е здрав и да дарява живущите със здрава, положителна енергия. Или обратното – да черпи от силите на притежателите си. Енергийно почистен и хармонизиран, вашият дом ще се превърне в център на положителна енергия, която ще внесе в живота ви баланс и благополучие.
    Приливът на енергията в дома може да се оприличи на планински поток – ако по пътя си не среща прегради, той се влива и изпълва всичко с чистота и сила. Ако пътя му е препречен от препятствия, камъни, тиня и нечистотии, той не е вече така животворен. Почистването е всъщност премахването на спънките по пътя на енергията и отстраняване на стари, негативни енергии. Енергията трябва не само да влиза безпрепятствено в помещенията, тя трябва да циркулира възможно най-дълго и плавно в тях и да излиза, без да се застоява, правейки място на новата вълна.
    Домът е материален храм на душата и енергийното почистване е сериозен ритуал и се практикува от напреднали Фънг Шуи специалисти. Съществуват различни техники на почистване. Правилната промяна в енергията на дома неминуемо ще се отрази и на вас, и на взаимоотношенията между хората в дома.
    Въздухът символизира свободата, сетивността. Този вид пречистване ще помогне да откриете силните си страни и да стимулирате въображението и фантазията си. Методът съдържа опушване с треви, билки, смоли, аромотерапия чрез различни масла и благовония и др.
    Звукът е вибрация. Променяйки вибрациите на предметите около себе си, ние променяме и самите тях. А в последствие – те нас. Това, че не чуваме даден звук, не значи, че той не съществува. Човешкото ухо не е съвършенно и долавя само вибрации от даден диапазон. Всичко - всеки предмет и вещ издават звуци. Енергийното почистване със звук се прави със специални звънчета и камбанки, гонгове, вярърни чанове, барабани.
    Земята е жива, тя дарява живот. Тя е изначална, носи стабилност и сила. Почистването чрез земя носи на обитателите стабилност и сигурност. Енергийното почистване се прави чрез сол, кристали, растения, метали.
    Водата, лекува и подмладява. Същността на водата е в очистването на старото, застоялото, в обновлението и младостта. Пречистването чрез вода ще донесе на дома и обитателите му голямо количество духовна енергия. Енергийното почистване чрез вода се прави чрез: слънчева вода, лунна вода, кристална вода, аквариуми и декоративни фонтани.
    Огънят е стихията. Той се използва в много магически и религиозни ритуали. Огънят поддържа и руши, съзидава и унищожава. В огъня се обновява природата. Пламъкът е символ на вечното. Пречистването чрез огън съдържа: пречистване със свещи, фенери, слънчеви лъчи, открит огън и др.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest