Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Силата на името ни

Силата на името ни

  • 16.02.13 08:33#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Силата на името ниФренският изследовател Пиер Руже в своята книга «Влиянието на името върху живота на човека» говори за «музика на името», определяща, по негово мнение, съдбата на човека. Всяка буква на името е източник на определени вибрации, които влияят върху характера на човека. Хората с голям брой колебания в секунда са устойчиви към инфекции. Това повишение на имунитета нараства при високо ниво на моралните устои. Съществува и определена връзка между самия звук (колебания, вибрации) и цветовете. Името – това е набор от глухи и звънки звуци, които в съчетание образуват мелодия. А мелодията, вибрацията на звуците, присъща на дадено име, хармонира с определен цвят. Собствено и бащино име влияе достатъчно на съдбата на човека. Ако след развод например, променим фамилията си, така променяме и живота си. Псевдонимът също оказва своето влияние.

    Има определена връзка и между името и знака на зодиака. А има и стародавно поверие: всеки човек има свое отражение в обкръжаващия свят и на всяко име съответстват определени растения, камъни, животни и т.н. С това в характера на носителя на името изпъкват разни черти на характера. За поразителната еднородност на характери свойствата на носителите на едно и също име, в началото на 20 век писа и руският изследовател С. Р. Минцлов. Тогава той издал малка книга със заглавие «Властта на имената». Минцлов направил анализ на имената на известни личности от миналото и стигнал до извода, че Алексеевците са пресметливи, Александровците – веселяци, а болшинството Петровци — тихи хора, но с твърд и упорит характер.
    Павел Флоренский, известен руски учен и философ, е посветил на връзката между имената и характера специален труд — „Имена“.Според него името е фина плът, посредством която се определя духовната същност. Например името Александър съответства в своята основа на сангвиничен характер. Александровците се отнасят любезно и внимателно към жените, но често се ограничават с обикновен флирт. Името Елена е знаменател за женска природа, Николаевците добри сами за себе си, Василовците обикновено крият нежните си чувства в себе си. Константин се отличава с непостоянство.
    Психиатри от САЩ проведоха изследвания и откриха, че хората със забавни с странни имена четири пъти повече от останалите са предразположени към различни видове психологически комплекси. Детето, което носи име или прякор, предизвикващи насмешка, още от най-ранно детство е в отбранителна позиция, което формира и определеничерти в характера му. На свой ред английският терапевт Тревър Уестън установил, че хората, чиито имена започват с букви от последната трета на азбуката, по-често боледуват от сърдечносъдови заболявания. Специалисти от университетите в Сан-Диего и Джорджия установили, че учителите в училищата упорито поставят ниски оценки на учениците с едни имена и високи на тези с други. Момичетата с привлекателни имена зле се издигат в службата и сферите на бизнеса, но затова пък могат да достигнат забележителни успехи в шоубизнеса.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest