Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Вълшебствата на природата

Вълшебствата на природата

  • 14.02.13 07:38#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Вълшебствата на природатаМагическите дървета

    Някога, преди много години на света живеели надарени с много сила магове-жреци, наречени 'друиди'. Тези велики майстори с едно движение на ръката можели да променят времето, да спрат времето, и много други неща. Тези магове се покланяли на дърветата и растенията. И до днес'зелената магия', т.е. магията на друидите е на първо място сред другите вълшебства. И това се дължи не само на голямата сила на обредите и ритуалите, но и на лесното им изпълнение.
    В зелената магия се използват листа, цветя и корени. От тях се приготвят благовония и масла. За магически цели могат да се ползват всички части на дървото. За постигане на максимален ефект можете да се възползвате от моите съвети:

    Бреза
    Помага в нови начинания. Тя се намира под покровителството на бог Тор, и затова трябва да бъдете много внимателни при събиране на клонки и кора, за да не разгневите този Бог.

    Глог
    Използвал се за изчистване на римските храмове от отрицателна енергия. Запалете клонки в новия си дом или в стая, в която има болни.

    Дъб
    Желъдите се ползват за привличане на пари. Подарък от дъб носи щастие.



    Ела
    Символ на безсмъртие. Използва се в ритуали, свързани с кармата и реинкарнация.

    Калина
    Листата и плодовете на калината, ползвани като масла и благовония, увеличават психическата сила и способността за предсказване. Клонки от калина предпазват дома от мълнии и пожари.

    Ябълка
    Дървото на Афродита. Използва се в любовната магия. При срязване на ябълката на две половини семената образуват пантаграма.

    Магията на камъка

    Скъпоценните камъни са привличали вниманието на човека още от дълбока древност. Векове наред, от поколение на поколение са се предавали сведения за влиянието им върху човек, за техните лечебни и магически свойства. Психолозите са на мнение, че човек, вярващ в талисмани и амулети, по-добре се справя с неприятностите и по-лесно достига до поставената цел.
    Преди всичко трябва да си изясните като какво ще ползвате камъка - талисман или амулет. Тези две понятия често се смесват. Какво ги различава?

    Талисманът поддържа и усилва положителните свойства на характера, привлича определени влияния отвън. За талисман могат да се подбират различни камъни зависимост от това, кои черти от характера трябва да се засилят.
    Ролята на амулета е да пази притежателя си от нежелателни външни влияния.

    Аметист
    Снема стреса и депресията, смекчава гнева, помага при безсъние. В магията се използва за освобождаване от зависимост, за лечение и духовно прозрение.

    Хематит
    Премахва главоболието. Използва се за магии, свързани с лечение, борба и защита.

    Розов кварц
    Помага в любовта. Поставен на лицето, помага прискъпоценни камъни пъпки.


    Опал
    Кармичен камък. Помага да си спомните предишните превъплъщения и опитът, придобит в миналото.

    Флуорит
    Kамък на студентите. Увеличава менталната активност, помага в учението и придобиване на нови знания.

    Цитрин
    Влияе на творчеството, артистичните способности, носи нови идеи и вдъхновение, а също така освобождава от кошмари.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest