Лечение с пясък

  • 31.01.13 08:09#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Лечение с пясъкПсамотерапията е метод за облекчаване на здравословни състояния, чрез използване на пясъчни вани със специален пясък, който се отличава с по-висока топлопроводимост.

    Песъчинките покриват частите на тялото и по този начин топлината се разпределя равномерно по повърхността, което има благоприятно въздействие върху физическото състояние.

    Всеки вид пясък се отличава със специфични свойства и състав, тъй като имат различно съотношение на минерали, кварц, слюда. Затова изборът на пясък, чрез който се извършва методът, има значение за действието и ефекта от терапията.

    Методът спомага за стимулиране на кръвообращението и ускоряване обмяната на веществата. Използва се като помощна терапия при симптоми на болка, свързани с възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, ревматизъм, артрит, невралгии и др. Смята се, че терапията с пясък помага за облекчаване и на синдрома на хроничната умора.

    Сеанс по псамотерапия може да се проведе на морския бряг. Ляга се по гръб и тялото на човек се засипва с нагрят пясък. Открити остават само главата и областта на сърцето и стомаха. Препоръчителната продължителност на един сеанс е не повече от 30 минути за възрастни и десет за малки деца.

    След процедурата се препоръчва изплакване на тялото с топла вода и престой на сянка поне половин час.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest