Легендата за Дракула

  • 29.01.13 02:05#1IlianaIlianaНовакРегистрация: 29.01.13Град: ДимитровградОтговори: -Легендата за ДракулаРомантичната версия на легендата гласи, че Влад Дракула е бил румънски владетел от средата на 15 век, който бил честен и справедлив, но налагал много жестоки наказания, дори и за дребни нарушения. Често и жестоко воювал с турците.

    По време на един от военните му походи съпругата му, с която много се обичали, получава писмо, в което я уведомяват, че е бил убит на бойното поле. Писмото е фалшиво и изфабрикувано от враговете му, но по това време тя не го знае и от мъка се самоубива, скачайки от кулата на замъка.

    Той не успява да пристигне на време, за да я спаси, но мъката от загубата й предизвиква в него промяна. Той става още по-жесток към враговете си и заради кървавата вендета, която предприема започва да се говори, че пие кръв. Заради огромните зверства, на които подлага хората, името му става символ на най-големите им кошмари.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.02.13 11:08#2АНТОНИЯ АНТОНИЯ НовакРегистрация: 15.02.13Град: КазанлъкОтговори: 1от: Легендата за ДракулаМитът се засилва още повече,когато група археолози извличат от гробницата предполагаемите му кости и установяват ,че са на куче.От тази случка е вдъхновен и автора на романа "ДРАКУЛА"ОтговорОтговор с цитат
  • 05.11.13 10:56#3МаркизатаМаркизатаНовакРегистрация: 08.05.13Град: СофияОтговори: 43от: Легендата за Дракулаоу не знаех затова :y: мс за инфотоОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest