Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Починал познат - въпрос за преминаване

Починал познат - въпрос за преминаване

• 28.01.13 04:38#1ВивкаВивкаРегистрация: 30.08.11Град: СофияОтговори: -Починал познат - въпрос за преминаванеЗдравейте! Не знам дали не звучи глупаво, дали е истина или не, но искам да ви помоля за съвет ако сте запознати с подобни случаи. Един познат почина преди няколко месеца (самоуби се) и моят приятел го сънува 2 пъти. Първият път не е успял да говори с него, но втория път му е казал, че много съжалява за постъпката си и има да стои много време там, не можел да премине. Искал е да се свърже с негов приятел и държал телефон и се опитвал да му се обади, но не успявал. Няколко пъти е казал, че трябва да говори с него.
    Въпросът ми е дали може да се помогне някак на умрял човек да премине? И моят приятел не му е бил особено близък, че да скърби за него и затова да го сънува.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.02.13 04:06#2GravitationGravitationРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Починал познат - въпрос за преминаванеСамоубийството е един от греховете.Душата е преминала, но ще стои там където е докато не изкупи това което е направила. Някой от душите не могат да разберат какво се случва, не могат да приемат смърта и не искат, мислят си че още са живи, някой от тях остават на Земята и са като в капан, единсвтено ще успеят да преминат като осъзнаят какво се е случило. Това става много трудно обаче.

Възможно е и твоя познат да скърби много за него, но това от което прочетох мога да дам съвет, знам че не е хубаво да се говори с починал човек, още по лошо е ако те вика. В случея до колкото разбирам душата моли за помощ. Няма как да и се помогне ако тя сама не осъзнае, истината на проблема.
    Какво се опитвам да кажа, ако не приеме това което се е случило, ще остане приклещена на Земята, опитва се да се върне, но това няма как да се случи, защото физическото тяло вече не съществува, връзката между тялото и душата е прекъсната още с преминаването от другата страна.тВО ПРИЯТЕЛ НЯМА С КАКВО ДА МУ ПОМОГНЕ ОСВен да подбутне осъзнаването на изгубената душа и с това да намери покой.

Мога да ти дам само обеснения за всичко...Но не и да помогна...
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest