Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»За смъртта и живота

За смъртта и живота

  • 28.01.13 07:41#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89За смъртта и животаСмъртта е невидият аспект на живота. В материалния свят, в Света на на Сълзите, всички ние сме гости, временно пребиваващи. Който се е родил на този свят, той ще си отиде от него, но раждането и смъртта не са окончателни, те са етапи от един безкраен процес. Раждането и смъртта са двете страни на една монета.
    Сватбата също е включена в този високо енергиен кръговрат, защото тя затваря кръга на груповата душа. При раждане на бебе и по време на сватба много хора не могат да овладеят емоцията си и плачат от умиление, от радост, от надеждата за ново щастие, забравяйки за момент, че пребиваването ни на тази Земя е труден и тежък Път. По време на смърт плачем безутешно не само за покойника, но и за себе си, защото оставаме без обичта и опората на близък човек, на човек, на когото сме разчитали, когото сме обичали, с когото сме делили скърби и радости тук, на Земята. Много оплаквачки нареждат "...на кого ме оставяш?!....какво ще правя без теб?!...

    "Емоцията е много силна, направо взривоопасна, но преходът, от който и да е вид, било то раждане, сватба или смърт, не може без това. Не можем да убедим никого на не страда за загубата на близък човек, да не гори в любовта си, да не обича и закриля децата си. Емоциите е добре да се изживяват и това е най-ценният опит, който придобиваме тук, в Земята на сълзите. Но ние сме и разумни същества, необходимо е да се научим да овладяваме емоцията. Не да я потискаме, а да я овладяваме, да я преживяваме и да вървим напред.
    Та за смъртта - ритуалите по време на смърт и след нея са необходими и за тези, които са останали тук, и за тези, които са ни напуснали, и са се преселили в един по-добър свят. Тези ритуали ни центрират в ситуацията - тук и сега, те ни помагат да приемем и да продължим напред. Но в този тежък път ние не сме сами - Силите небесни работят с нас, помагат ни, утешават ни. За всеки случай, във всяка култура има молитви, които ни помагат да се съсредоточим, има и закрилници. В християнската култура Архангел Гавриил е този, който носи благите вести, а Архангел Михаил е този, който ни помага да преминем. И така вървим напред през всички нива и светове.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest