Sanovnik.bg»Форум»Астрология и Нумерология»Загадките на астрологията

Загадките на астрологията

  • 22.01.13 08:43#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Загадките на астрологиятаАстрологията е била най-важният ключ към мъдростта от най-древни времена.
    Ведическата астрология преди всичко отвежда хората на астрологията в Хималайските и Трансхималайското региони. Вярва се, че Шамбала, свещеното място, съществува в тайни подземни области в пустинята Гоби, която е основен център на ведическата мъдрост с нейните изходи в Хималаите. Планината Меру в Хималая и планината Амеру в Перу били известни като източния и западния полюси. Те са центровете на ведическата мъдрост в Азия и Америка.
    В днешни времена съществува непрекъсната дискусия по въпроса къде в годишното движение на Слънцето е началото и краят на зодиака. Много астролози са предлагали различни начални точки на зодиака. Общовъзприето е за начало на зодиака да се счита Овен. Това е вярно за всички екзотерични школи в света, но има и някои други школи, които за свои свещени цели приемат други знаци в качеството им на начални. Нека приемем за начало на зодиака знака Овен, тъй като той отбелязва годишния меридиан на екзалтацията на годишното движение на Слънцето.
    Дори и за положението на първия градус на Овен има спорове. Много астролози го поставят в точката на пролетното равноденствие – някъде около 21 март по съвременния календар, когато изглежда, сякаш Слънцето пресича екватора в посока от юг към север. Благодарение на едно странно явление, тази точка на пресичане година след година постоянно се движи назад. Това преместване се нарича прецесия на равноденствието и неговата скорост е един градус за 72 години и 6 (слънчеви) месеца. Но тази скорост е неравномерна. Тя варира в съответствие със скоростта на Земята, с която тя описва своя път около Слънцето.

    Видимото движение на Слънцето около слънцестоенията например е по-бързо, а около равноденствията – по-бавно. Това е символ, позволяващ да се установи изменението на скоростта на прецесията на равноденствието. Пролетното равноденствие в своята прецесия се отмества назад, произвеждайки във всеки от своите 30° различни ефекти. Когато то премине 360°, такъв период се нарича Велика Година, която дава основата на всички изчисления в древните писания на света. Архитектурата на различните храмове на световните религии е създадена в съответствие с този план на Великата Година. Пирамидите и детайлите на тяхната конструкция са също в чудесно съответствие с този план, и то не само във формата и мерките, но също и по местоположението си върху земното кълбо.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 20.07.13 02:48#2secretosecretoНовакРегистрация: 14.07.13Град: -Отговори: 4от: Загадките на астрологиятазодиака започва с Овен, със сигурност

    astrodata.bg
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest