Sanovnik.bg»Форум»Астрология и Нумерология»Числата ни управляват

Числата ни управляват

  • 13.01.13 08:32#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Числата ни управляватАко ви се случи да спорите с някого дали наистина има прераждане и карма и той отрича съществуването им, попи­тайте го как си обяснява странните случаи на deja vu, когато има усещането, че вече е изживявал това на друго място... по друго време.
    Откакто свят светува, астрологията и нумерологията са взаимообвързани и преплетени. Истинската слънчева годи­на започва, когато между 21 и 23 март всяка година Слънце­то навлиза в пролетно равноденствие, след това прекосява всеки астрологичен знак на зодиака, състоящ се от 30 градуса, като се почне от сектора на Овена и се стигне до Рибите - това трае по-малко от 365 1/2 дни, ето защо е прието да се смята (макар и не съвсем точно), че календарната година се състои от 365 дни. През всяко денонощие от 24 часа, докато Земята се завъ­рта около оста си, дванайсетте астрологични знака на свой ред прекосяват определен, въображаем сектор от Земята. Около нея пък се върти Луната, образувайки Лунния месец от 28 дни - точно както се движат стрелките за часовете, минутите и секундите на часовника.
    Всеки астрологичен знак е управляван от дадена плане­та. А всяка планета вибрира в съответствие с определено число.
    9 е числото на планетата Марс, управител на Овена.
    6 е числото на планетата Венера, повелителка на Телеца и Везните (докато бъде открит истинският управител на Телеца - Пан-Хор).
    5 е числото на планетата Меркурий, управител на Близнаците и Девата (докато бъде открит Вулкан, истинският повелител на Девата).
    7 е числото на планетата Нептун, управител на Рибите.
    8 е числото на планетата Сатурн, повелител на Козирога.
    4 е числото на планетата Уран, управител на Водолея. З е числото на планетата Юпитер, повелител на Стрелеца. 2 е числото на Луната, повелителка на Рака. 1 е числото на Слънцето, управител на Лъва.
    0 (нула) е мощното число на Плутон, управител на Скорпиона.
    1-2-3 са първите числа, които „човекът" е проумял. Той е сложил върху земята пръчка, която да олицетворява него -или числото 1. После е сложил втора пръчка - за неговата жена. Така е получил числото 2 - или 2 пръчки. Наредил е върховете на две пръчки, символизиращи него и жена му, така, че върховете им да се опират, а другите им краища да са раздалечени и да наподобяват по форма палатка. Сетне ус­поредно с основата на въображаемата „палатка" е сложил върху земята трета пръчка, олицетворяваща детето, и така трите пръчки са образували триъгълник, най-стария извес­тен духовен символ: баща - майка - и логоса дете. Не след дълго нашият бавно схващащ човек е нарисувал около трите пръчки окръжност, та да предпази себе си, жена си и детето си от чужди хора и злини. После започнал да се любува на окръжността - така за пръв път се е родило понятието „трикрако столче".и
    От векове числото 7 е смятано за число на загадъчното и въплъщава духовната страна на нещата, докато числото 9, кра­ят, или финалът от поредицата, върху която са изградени всич­ките ни материалистични изчисления, също от столетия е смя­тано за числото на електроенергията и на живота върху нашата планета в материалния смисъл на думата.
    Числото 1 е първото, разбрано от нашия човек с трикракото столче. Според древните мъдреци то олицетворява Първопричината, Създателя, или Бог.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest