Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Призраците - как можем да ги видим

Призраците - как можем да ги видим

  • 12.01.13 06:47#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Призраците - как можем да ги видимЗащо някои хора са способни да чуват звуци, които другите не долавят?
    Всеки човек трепти, или вибрира по строго индивидуал­на електромагнитна честота, измервана в ангстрьоми (свет­линни вълни) на секунда. Когато тази честота се покачва или засилва, физическото тяло е невидимо за физическото зре­ние на другите. Ако ли пък честотата намалява и се забавя, физическото тяло отново става видимо за физическото око. Може да се направи аналогия с електрическия вентилатор. Когато вентилаторът е изключен от елек­трическата мрежа и вие го гледате, какво виждате? Кръг. Някои части от този кръг (перките на вентилатора) са от не­прозрачна материя и вие не виждате през тях. През други части от кръга (пространството между перките) виждате доб­ре какво има зад вентилатора. И така... част от кръга се виж­да, а друга част - не. Перките на вентилатора са направени от твърда материя, а пролуките между тях са просто въздух. Ако натиснете копчето за бавно въртене, вентилаторът започва да се върти с определена честота и известно време кръгът изглежда непрозрачен. Нито в един момент не мо­жете да видите през него. После, натиснете ли копчето за бързо въртене, честотата се увеличава и от наглед твърда маса кръгът става сякаш от въздух, където нищо твърдо не пречи да виждате през цялата окръжност. Може да ви се стори зрителна измама, но не е. Това е действителността. Каква е разликата между твърдия кръг на вентилатора, през който не виждате, и празния кръг, през който виждате през цялото време? Скоростта, с която се въртят перките. Тоест, за зрението на физическото око разликата между ви­димото и невидимото е в скоростта, с която предметът -виждан или невиждан - трепти, или вибрира.
    Човек, който е в астрална форма - бил той мъртвец, и е напуснал своето тяло, се „върти" така бързо, трепти с толкова много ангстрьоми в секунда, на такова високо равнище на светлин­ните вълни, че обикновеният човек във физическия свят не го вижда с физическото си зрение, затова и астралът е невидим. Понякога свръхчувствителните хора подсъзнателно по­вишават за кратко честотата на своето трептене и виждат с физическото си зрение форми, невидими за останалите, които не притежавате такава фина „настройка". В резултат някои хора са в състояние понякога за много кратко, обикновено само за няколко секунди да „видят призрак". Не е задължително видя­ната от тях астрална форма да е „мъртвец".
    Аватарите обаче са способни съвсем съзнателно и пред­намерено да повишават (увеличават) или понижават (намаля­ват) честотата, с която трепти тяхното тяло, и стига до поис­кат, да стават невидими - или видими, за по-малко просветените, трептящи поради това с по-малко ангстрьоми в секунда. За да чуваш звуци с по-висока честота, трябва да притежаваш много чувствителен слух. А да виждаш астрал, трептящ на по-ви­сока честота, трябва да притежаваш така нареченото ясновидство, да си медиум. Някои чуват звуковете с по-висока честота, други виждат образите, трети притежават и двете дарби. Има и случаи, когато някой духовен учител, аватара или гуру се по­явява като „призрак" по своя воля, защото владее честотата си на трептене и може да се явява на хора с чувствителен слух или зрение, а също да изрича думи и да създава звуци, доловими дори за онези, които нямат такъв слух.
    В състояние ли са тези същества да местят предмети и да боравят с материята? Да. Астралните същества от всички видове, не са просто плаващи в пространството образи или „отпечатъци" върху ефира. Те са направлявани от астралния Свръхаз (Дух или Висше „Аз") и от все още съще­ствуващия и функциониращ разум и душа - и трите продължават да съществуват и след смъртта на тялото от плът върху което приживе на човека е насложен астралът, така че на вид да съответства напълно на физическото тяло. Една от при­чините призраците да се явяват на определени места е, че все още живият разум и душа са при­вличани към мястото, където са изживели силни емоции, до­като е съществувало тялото от плът. А Свръхазът (Духът или Висшето „Аз") волю-неволю ги следва, макар и често без осо­бено желание.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest