Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Дяволът в семейството

Дяволът в семейството

  • 07.01.13 06:53#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Дяволът в семействотоСпоред силата на семейния дявол всички семейства грубо може да се разделят на следните четири кате­гории.
    1. Благополучно семейство - с немощен семеен дявол и слабо сцепление с него - това е най-често хармонично семейство, добре адап­тирано социално. Неговата реалност слабо се отличава от общосоциалната, там израстват обикновени деца и отсъстват вътрешни закони, спе­цифични именно за даденото семейство. С други думи, когато човек влезе в такъв дом, няма да усети нищо особено - това е семейството, спрямо което успешно се ориентират рекламните образци и което често по неуловим начин прилича на всички тях едновременно.
    2. Семейство с проблеми или успешно семейство - със слаб се­меен дявол, който обаче има силно сцепление със семейния егрегор. В тази фамилия не протичат особени трагедии, но сякаш през цялото вре­ме някаква сила постоянно поставя прътове в колелата и вреди по най-различни начини. Каквото и да става, същото семейство - освен в най-редки изключения - няма да стане хармонично, задължително ще въз­никнат неприятности и непредвидени препятствия. Всички дела, които стигат до края, изискват пет пъти повече усилия, отколкото се е плани­рало, при което защо се получава така, никой не знае. Типични са не­доразуменията и раздорите, сякаш появили се отникъде както вътре в семейството, така и във взаимоотношенията с външния свят. Изглеж­да, че остро не му достига успех, макар че, от друга страна, сякаш липсват особени неудачи и загуби.
    3. Семейство с потенциална заплаха — семейство със силен дя­вол, но слабо сцепление с него. Това е доста сложен случай. В атмос­ферата на дома се усеща някаква неопределена тежест, която понякога е свързана с материални обстоятелства (например с продължителна теж­ка неизлечима болест на един от членовете на семейството), а в други случаи - с постоянен енергиен дисбаланс, който се натрупва с години­те и се разрешава с тежко нещастие или катастрофа. Разбира се, възможни са случаи, когато в семейство с потенциал­на заплаха не протичат никакви сериозни беди - това може да бъде свързано както с правилна жизнена позиция на неговите членове, кои­то не позволяват на семейния дявол необходимата за проявата му енер­гия, така и с неблагоприятни за деянията му условия — и в последния случай съответстващата на семейството проклятие карма ляга върху следващото поколение.
    4. Прокълнато семейство - семейство със силен дявол, който има добро сцепление със семейния егрегор. Тук цари много тежка ат­мосфера и нейната магическа реалност е силно изопачена. В случая едва ли ще срещнем поне един член на семейството с непроменена психика. Тази фамилия постоянно бива преследвана от различни не­щастия, които се разпространяват и върху известно нейно обкръжение, което, естествено, е достатъчно тясно и специфично. Независимо от това, понякога на членовете на такова семейство им достига мъжество и непоколебимост да носят своята тежка съдба, чиито всеки следващ удар, като се започне от някакъв момент във времето, се възприема като подразбиращ се. Животът се приема като тежко изпитание, но по­някога като резултат или в течение на това битие у членовете на семей­ството може да се зароди просветление или озарение. В най-редки слу­чаи им се отдава да смалят семейния дявол, но това е възможно с цената на изработването на огромно смирение пред живота и още - най-често се изисква поддръжка на светлите сили. Независимо от то­ва, те не се дават на човека без надеждата да ги издържи и във всеки случай борбата със семейния дявол става, независимо от неговата си­ла, по едни и същи правила: това е фактически битка за управление движението на събирателната точка на семейството, водена на нивото (осъзнато или не) на жизнените позиции.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest