Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Трите порока на човека

Трите порока на човека

  • 21.12.10 11:16#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Трите порока на човекаКАФЕТО
    Чашата кафе и цигарата са не само приятни, но и ... полезни?! Поне някои съставки в тях имат положително въздействие върху човешкия организъм и по специално върху дейността на главния мозък., защото намаляват риска от болестта на Паркинсон, твърдят американските учени. Оказва се, че кафето и цигарите намаляват риска от развитието на болестта, твърдят специалистите. За пушачите този риск е с 60% по-нисък, като по-малко застрашени от болестта са и бившите пушачи, които са се отказали от този навик.

    Употребата на кафе пък намалява риска с 30%. За жените ефектът се проявява в най-голяма степен при умерена употреба на кафе, а за мъжете – при употребата на по-голямо количество. Във всеки случай отрицателните последствия от пушенето: повишения риск от рак, заболявания на сърцето и дихателните пътища значително превишават неговите положителни ефекти

    АЛКОХОЛЪТ (етилов алкохол или етанол) има двойнствено влияение върху човешкият организъм. В някой случай това влияние е положително, но в повечето случай - отрицателно.
    Етиловият алкохол има малка молекула, която е разтворима във водни и мастни разтвори. В черният дроб алкохола се разгражда до ацеталдехид, а след това до ацетат. Ацетатът се разгражда до въглероден диоксид и вода, която се изхвърля.

    Алкохолът се поглъща бързо от тънките черва (80%) и стомаха (20%) преди другите хранителни вещества да са погълнати. Вместо да се превръща в мазнини, алкохолът се превръща в ацетат. Количеството образуван ацетат е пропорционално на количеството приет алкохол. При по-високи нива на ацетат – тялото спира да гори мазнини, а използва за енергия предимно него.

    Един грам алкохол съдържа 7 ккал. Това е почти двойно повече от един грам протеин или въглехидрат(4 ккал), но все пак по-малко от един грам мазнина (9 ккал)
    Алкохола въздейства на различни центрове на мозъка в следния ред:
    1. Мозъчната кора
    2. Малкия мозък
    3. Хипоталамус и хипофиза
    4. Костен мозък

    Мозъчната кора обработва информацията, постъпваща от сетивните органи, извършва процеса на мислене и осъзнаване и командва волевите мускулни движения и влияе на мозъчните центрове от по-нисък порядък. В мозъчната кора алкохола причинява следното:
    - Премахва задръжките в поведението – човекът става по-разговорлив и общителен, по-уверен в себе си.
    - Забавя обработването на информацията, постъпваща от сетивата –човекът има нарушено зрение, слух, обоняние, докосване и вкус, повишава се прага на болката.
    - Възпрепятства мисловния процес – човекът губи добрата си преценка и способността да мисли трезво.
    Тези ефекти се засилват с увеличаването на концентрацията на алкохол в кръвта.Алкохола още дразни белите дробове, стомахът и червата, което може да доведе до повръщане.

    При употреба на алкохол кръвоснабдяването на стомаха и тънките черва се увеличава, което увеличава секрецията им. Повишава се кръвоснабдяването на кожата, което причинява потене и изчервяване. Потенето води до загуба на топлина и тялото може да изстине повече от нормалното. Намалява кръвоснабдяването на мускулите, което може да доведе до болки в мускулите, най-вече когато тялото се възстановява от погълнатия алкохол – махмурлук. Ефектите на алкохола продължават докато погълнатия алкохол напълно се елиминира от тялото.

    НАРКОТИЦИТЕ
    Дрога е всяко вeщество променящо психиката и физиката на човека. Активна съставка: 100% кетамин. Познатите странични ефекти включват параноя, депресия, неконтролируема паника и загуба на паметта. Симптомите могат да се окажат нелечими. Затова пък една таблетка ще ти помогне да се сприятелиш с абсолютно непознати.

    Дрогата не е решение, а личен договор със смъртта! Договор, при който доброволно се отказваш от свободата на разума си – още когато го подпишеш....
    Стигал ли си някога ръба на света, крайния предел на блуждаене между сенките? Стоиш сам, втренчен в нищото, загубил всичко и всички, изгубил самия себе си... Намираш се в царството на тъгата, където мракът има цвят, всичко виждаш на филм – филм, в който главния герой си ти ! Това е живот без смисъл, път по който те води дрогата – път за никъде...

    Какво кара младежите да взимат наркотици? Хората се давят в дрогата от любопитство, скука, мъка – това е тяхното еднообразно ежедневие. Чувство, че никой не ги разбира, желание да избягат от проблемите, да бъдат като другите, а в същото време ги тласка кьм смъртта... Повечето зависими се друсат само, за да се отърват от живота , да избягват от реалността, те са толкова заслепени от дрогата, че не осъзнават, че смъртта не е избавление, а наказание. Всеки избира как да живее, как да умре и как да живее умирайки.

    Всеки е чувал, че дрогата доставя голямо удоволствие, но до кога? Всеки си казва ,, Искам да опитам само веднъж и винаги, когато поискам, мога да се откажа”, но това отказване не може да стане, защото започваш да искаш още и още..., и докато се осъзнаеш си зависим и то, може би за цял живот!
    В България се употребяват наркотици с много лошо качество, смъртността сред наркоманите е много висока, а цената на дрогата става все по-достъпна. Разпространението на кокаина - „ шампанското на дрогата” става най-често по клубове, а амфета – „кокаин за бедните” се намира дори на улицата.
    Наркотиците убиват, но не само убиват телата, те убиват и душата... докато не остане голямата празнота.. С всяка изминала година смъртността на зависимите се увеличава - едни се самоубиват, други умират от свръхдоза...

    Животът е един и не трябва да правим фатални грешки! Понякога има трудности, но трябва сами да решим проблемите си без помощта на наркотичните вещества. Всяка трудност се преодолява и забравя. Няма нищо, което е чак толкова лошо, че да използваме наркотик. Когато вземаш поредната доза не показваш на света твоята сила и мощ, а страха от реалността. Помисли преди да е станало късно и цигарата на живота не е стигнала филтъра си!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.12.11 09:47#2neznaikoneznaikoНовакРегистрация: 29.11.11Град: -Отговори: 23от: Трите порока на човекасъгласен съм с гореизложеното, обаче животът далеч не е един, и ако някой е направил избор в него, значи е последствие от причина, която е известна само на душата решила да постъпи такаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest