Sanovnik.bg»Форум»Език на тялото»Два начина да познаеш лъжеца

Два начина да познаеш лъжеца

  • 02.01.13 08:17#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Два начина да познаеш лъжецаПо какво може да разберете дали някой ви лъже? Накарайте го да си напише името! Подобно гаданаие е възможно чрез анализа на правописа на човек, или по-точно с естетичната част на правописа. Човек, който лъже, натиска много повече химикала, и пише с доста по-големи букви от този, който казва истината.
    Учените са работили с 34 доброволци, които били помолени да напишат два параграфа, като в единия случай трябвало да разкажат истински случай или спомен, а в другия – измислена случка. За целта доброволците използвали електронна писалка на сензорна плоча.
    И друго сигурно действие, което ни издава на 100%, когато лъжем е мигането с клепачи. Доказано е, че хората, които лъжат, докато казват лъжата мигат много по-рядко, докато след това мигат осем пъти повече от казалите истината. По-рядкото мигане, докато се изрича лъжата е заради това, че измислянето, запомнянето и поддържането на правдоподобна лъжа отнема много голяма част от енергията на лъжеца. А защо бързо и често започва да мига след това, не е ясно все още на учените. Те мислят, че това може да е така, защото лъжецът трябва да изпусне напрежението от изречената лъжа и опасенията, че може да го хванат, и честото мигане служи именно за такъв отдушник.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.13 11:49#2shhshhНовакРегистрация: 27.01.13Град: -Отговори: 6от: Два начина да познаеш лъжеца Също така,ако зеницата му е разширена.Но кой човек ще кара 'лъжеца' да си напише името ? ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest