Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Всеки проблем си има решение

Всеки проблем си има решение

  • 23.12.12 07:39#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Всеки проблем си има решениеВ Евангелието е казано: "Искайте, и ще ви се даде: търсете, и ще намерите; почукайте, и ще ви се отвори".
    Неверието в себе си, сковаността, подтискането на чувствата - всичко това са инструменти за убиване на любовта.
    Колкото и лоши да са нещата, човек никога няма да загуби любовта, ако сам не поиска това. И докато тя съществува, нито една ситуация не може да бъде безизходна или непоправима.
    Ние обичаме човешкото и когато го губим, в нас възниква усещане за загуба на любов, което и ражда безизходността. Но ако изведнъж разберем, че любовта към този свят е само част от общата енергия и любов, тогава, губейки човешкото щастие, ние просто по- интензивно започваме да обичаме Божественото. И ако смисълът на всяка ситуация е в приближаването към Бог, то нито болест, нито смърт могат да направят ситуацията безизходна.
    Ние можем да се докоснем до вечността само чрез чувствата, при това чрез онези, които не зависят от съзнанието ни.
    Съзнанието е свързано с тялото и затова то всъщност е консуматор. А консуматорът винаги е зависим от света, и при него винаги присъства тенденция за обидчивост и депресия. Ако давате пари на някого, и той ви отказва, нали не изпадате в депресия. Но ако вие чакате пари от някого, и не ви ги дават, започват обидите. А ако много чакате и се надявате, и не ви дават, тогава ще се появят и осъждане, и обиди, и омраза. Вътрешната агресия се поражда от потребителството, и не може да прости онзи, който е настроен за потребление. Веднага щом отдаването надвиши потребителството, рязко намалява зависимостта от света, и обидите се прощават лесно. При отдаващия енергията се повишава и съответно укрепва здравето.
    Когато започваш да решаваш сериозен проблем, отначало за ориентация и разбиране включваш съзнанието. Това е първото стъпало . Н а второто стъпало съзнанието трябва да се изключва, защото ще се появи страх, униние и депресия. Всяка ситуация на тънък план е свързана с цялата Вселена. И когато съзнанието от повърхностния слой преминава към дълбочинния, възниква рязко претоварване, а след това усещане за безсилие и безпомощност. И ако човек не възпира съзнанието и не превключва на подсъзнателно управление, то ще изпада в паника от всеки сложен проблем. Психолозите често не подозират за този механизъм, а в руските народни пословици и приказки той е описан отдавна. Например, "глупакът мислейки забогатява" или "утрото е по-мъдро от вечерта", тоест изключи съзнанието, прехвърли проблема в чувственото подсъзнателно ниво, не изпадай в паника, не унивай - всяка задача си има свое решение.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest