- 02.12.12 06:45#1Няма гравитация и накрая се ударих в тялото сиОт известно време ми се върти един и същ сюжет. Няма никаква гравитация и каквото и да правя се рея наоколо и не мога да се спра на едно място. Засиля се на някъде и подминавам мястото или ако съм където трябва нещо ме дърпа нагоре като закачен за балон. Също така вече за 3 или 4 нощ гоня някого или нещо и постоянно тичам, в следствие на което се събуждам уморен. Но това не е нещото заради което пиша. Снощи липсата на гравитация се повтори и се мотках наляво надясно и ми писна. Бях с един приятел който ми каза, че ако искам мога да си стъпя здраво на краката. Еми тропнах и стъпих...
Последва нещо което не ми се беше случвало никога. Не мога да определея дали паднах от някъде и със всичка сила се ударих в тялото си, или по скоро нещо не издърпа изведнъж на горе и все едно изплувах в тялото си. След това се изплаших зверски. Отворих си очите, но всичко беше размито и бях изтръпнал целия. Чувах музика, която постоянно се усилваше и направо ме углошаваше. Ръцете ми бяха над главата и някак се бях изкривил с кръста нагоре и започнах да се гърча наляво надясно за да се освободя. Лека по-лека музиката отшумя и се събудих.
Често ми се случва сънна парализа и съм свикнал вече и не ме плаши, но това снощи ми изкара акъла..ОтговорОтговор с цитат - 03.12.12 07:12#2от: Няма гравитация и накрая се ударих в тялото сиНачините за излизане от това състояние са няколко. Най- лесният е, след като знаете причината, да се успокоите и да заспите отново. Друг начин е да не губите самообладание и да регулирате дишането си за да стане равномерно и пълноценно. И друг начин е да започнете да се раздвижвате постепенно и спокойно от пръста на едната ръка, дланта, ръката и т.н, докато излезете от състоянието. Много хора използват сънната парализа като тармплин за осъзнато сънуване или за излизане от тялото. Някои дори съзнателно го предизвикват, като умишлено се въздържат от сън за повече от 4 часа. Други приемат медикаменти или големи дози витамин B12 преди сън, за да стимулират мозъчната си дейност и да не позволят на съзнанието да заспи преди тялото."
ОтговорОтговор с цитат - 05.12.12 11:01#3от: Няма гравитация и накрая се ударих в тялото сиПривет, ако говорим за състоянието на парализа след събуждането и свързаните осезателни аномалии с това, трябва да знаеш, че е много важно да останеш спокоен. Ако се изплашиш мозъка започва да пресъздава застрашаващи теб сюжети и можеш да изпаднеш в сериозна паника и най-страшното е че не можеш да помръднеш за да избягаш или да се защитиш. Ако имаш куче ще разбереш аномалията защото ще усетиш че то не реагира на това което чуваш и виждаш. Ако останеш спокоен почти никога няма никакви аномалии. Следиш дишането и раздвижването започва от устата защото в началото само тя се подава на контрол. Но истината е че колкото и да се опитваш да се раздвижиш няма да промени времето необходимо за събуждане на тялото. Т.е. и нищо да не правиш след минута две тялото се събужда. А защо се получава тази парализа? Това е дефект на апарата който отговаря за съня или какъвто там апарат има за това мозъка. Когато човек в определената част на съня мозъка блокирва сигналите от и към гръбначния стълб като с клапанче и тялото остава блокирано. Това е защитна функция за да не се нараним по време на сън. Ако изленем от тази част на съня а тялото още не е събудено защитните програми на мозъка компенсирват липсата на осезаване на заобикалящия ни свят като пресъздава такъв за нас в зависимост какви са ни желанията и насдтройката - и от там ако се изплашим се пресъздават застрашителни мероптиятия ако останем спокойни поне нищо страшно няма да се пресъздаде. В никакъв друг свят не отиваме просто седим в една виртуална реалност пресъздадена от нашия компютър.
При теб не разбрах дали имаш съна парализа но ако не е трябва пак да е нещо което провокира мозъка да създава виртуална реалнот.
ПоздравиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest