Sanovnik.bg»Форум»Астрология и Нумерология»Лунната символика в хороскопа

Лунната символика в хороскопа

  • 23.11.12 07:57#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Лунната символика в хороскопаДокато Слънцето олицетворява мъжкото начало, Луната е символ на женското, пасивното начало в Космоса. В хороскопа тя изразява нашите най-дълбоки жизнени и социални потребности, основните ни нужди, необходимостта ни от разбиране. Подсъзнанието и натрупаните в него преживявания и емоции също се символизират от Луната. Тя показва начина, по който приемаме заобикалящия ни свят.

    Ключови думи
    душа, чувства, емоции, майка, Природа, женски принцип - ИН, периферия, народ, публика, тълпа, минало, подсъзнание, интуиция, семейство, инстинкти, спомени, сънища
    Сигнификатор
    народа, домашния уют, майката, жената, здравето, вътрешния живот, детството

    Качества
    -положителни: впечатлителност, магнетизъм, мекота, чувствителност, мечтателност, сантименталност, любов към деца, семейство.
    -отрицателни: лекомислие, непостоянство, ленивост, инертност, изменчивост, повърхностност.

    Херметически съответствия
    -цвят: зелен, сребрист; метал - сребро; ден от седмицата - понеделник
    -растения: краставици, зеле, марули, салати, бакла, гъби -билки: зеленика, цикория, метличина, перуника, папрат, очанка, аир
    -анатомия: стомах, храносмилателна система, диафрагма, млечни жлези

    По-важни позиции на Луната в зодиакалните знаци:
    Управител - Рак
    Екзалтация - в Телец
    Заточение - в Козирог
    Падение - в Скорпион

    Сила и слабост на Луната в хороскопа
    Сила - когато Луната е добре поставена по знак и дом, с мажорни аспекти от другите планети към нея. Човек с такава позиция има силни интуитивни възприятия, много добри отношения с жените (майка, съпруга, дъщеря, познати). Ползва се от любовта и уважението им. За жените тази позиция е указател за добро здраве.
    Слабост - когато Луната не е добре поставена в хороскопа по знак и дом, без мажорни аспекти към нея. С подобна позиция в хороскопа личността ще среща много проблеми във взаимоотношенията с жените. Възможно е да бъде равнодушен към нуждите и страданията на ближните, дебелокож. В хороскопа на жена указва за възможни нарушения в здравето.

    Значение на положението на Луната в зодиакалните знаци
    Според знака, в който попада Луната, съдим за емоциите, инстинктите, въображението, майката на индивида, неговата душевност. Той трябва да намери начин да изяви качествата на зодиакалния знак на Луната, за да може да изпита вътрешен комфорт. Показва при какви обстоятелства се чувстваме най-удобно, най-уютно.

    Значение на положението на Луната в дом от хроскопа
    Показва в коя сфера на живота се реализират качествата на Луната, посочени от зодиакалния й знак - чувствителност, емоционалност. Къде трябва да разчитаме преимуществено на интуицията си. Посочва силно подсъзнателно влечение към определена област или хора, както и възможни промени, нестабилност в дома от хороскопа, където се намира. Това е и мястото, където наистина се чувстваме като у дома си.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest