Духът на парите

  • 21.11.12 09:03#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Духът на паритеЖивеем в материален свят, но дали богатството се измерва с пари? Богатството е мерило за това доколко добре контролирате вашите преживявания с парите. Парите трябва да са средство, а не цел. Те са точно като ножа, който може да отреже хляб или да убие. Парите всъщност са абстрактно понятие, колкото и реални да ни изглеждат банкнотите. Парите са придобили всички характеристики на едно духовно същество. То е невидимо и неосезаемо - монетите, банкнотите и електронните цифри не са пари. Те са само изразни средства или талисмани на нещо, което икономистите не могат ясно да дефинират .Все пак, макар и сами по себе си неосезаеми и невидими, те могат да оказват силно въздействие върху реалността.
    Всеки обаче иска да бъде богат. Съществуват магии за забогатяване. Целта на магията за богатство е да установи един голям оборот пари, който да позволява приемливи преживявания. Това изисква онова, което се нарича Парично Съзнание. Естеството на духа парите е движение - парите обичат да се движат. Ако бъдат кътани и неизползвани, те бавно умират. По такъв начин, парите предпочитат да се проявяват по-скоро като оборот, отколкото като неексплоатирани авоари. Излишните пари за непосредствено удоволствие би трябвало да се реинвестират като по-нататъшна евокация, но тези, които имат истинско парично съзнание откриват, че дори удоволствията им носят пари.
    Постигането на паричното съзнание и инвокацията на богатия аз се състои от придобиването на едно цялостно знание за склонностите на духа на парите и едно цялостно изследване на личните желания. Когато и двете бъдат разбрани, реалното богатство се проявява без усилие. Паричното съзнание плаща, за да се забавлява.

    Онези, които имат парично съзнание, са благородни по природа. Предложете им интересна инвестиция и те ще ви предложат сполука. Само не се молете за дребни подаяния.
    Повечето от бедните, които печелят на лотария, а само бедните редовно се занимават с това, правят така, че да не им остане нищо след две-три години. Сякаш някаква подсъзнателна сила гледа да се отърве по някакъв начин от нещо, което те чувстват, че реално не заслужават или не искат. Хората са склонни да притежават такава степен на богатство, каквато дълбоко вярват, че би трябвало да притежават. Магията е видоизменението на тази вяра, чрез ритуално въвеждане на алтернативни вярвания.
    Ритуалите на магията могат по необходимост да включват екзорциране на негативните възгледи спрямо богатството, гадателски изследвания на най-дълбоките ви желания и инвокации на богатия аз и духа на парите, по време на които подсъзнателното ниво на богатството се регулира чрез ритуално изразяване на една нова ценност и се обявяват нови проекти за влагане на ресурси и усилия.

    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest