Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Тъмната нощ на душата

Тъмната нощ на душата

  • 12.11.12 07:41#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Тъмната нощ на душатаНашата потребност да се посветим на една по-висша сила, намерила голям брой неподходящи заместители: предаността към корпорация, политическа партия, спортен отбор, лична тренировъчна програма, дори улична банда. Всички тези земни заместители, в края на краищата, не оправдават очакванията на онзи, който им се е посветил. Колкото и да тренирате, ще остареете. Възможно е с течение на времето да останете здрави, но въпреки това, ще остареете. И мъката, която хора­та преживяват, когато бъдат освободени от компанията, на която са служили с усърдие години наред, без съмнение се дължи на факта, че предаността им е съдържала неосъзнатата пот­ребност от посвещение.
    Ние очакваме нашата преданост към земните неща и към хора да се върне към нас във вид на сила, ко­ято да се погрижи за скърбите ни, но нито едно човешко същество или организация не обладава такава сила. От нас не се очаква да бъдем предани на човешко същество; предаността трябва да бъде насочена нагоре и да ни извиси.
    „Тъмната нощ на душата”
    За да изтърпиш тъмната нощ е нужна вяра, молитва, и ако изобщо е възможно, духовен водач. Ако намирането на духо­вен водач е невъзможно, можете да се обърнете към духовната литература за подкрепа. Да намерите човек, който разбира при­родата на пътешествието, е все едно да намерите спасителен сал. Водете си дневник, записвайте своите мисли и молитви, и преди всичко, придържайте се към истината, че всички тъмни нощи завършват със светлина, озаряваща един нов път. (“Анатомия на духа“)
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest