Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Откриха гробница на египетска принцеса

Откриха гробница на египетска принцеса

  • 12.11.12 07:40#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Откриха гробница на египетска принцесаЕгипетска гробница на повече от 4500 години беше открита в близост до Кайро, съобщава египетското правителство. Тя не е на фараон, а на принцеса.
    Откритието е било направено в местността Абу Сир, намираща се южно от Кайро. На находката са при разкопки се натъкнали чешки и словашки археолози. „Открихме предверието на гробницата на принцеса Шерт Небти, която съдържа четири варовикови колони”, каза министърът на антиките в Египед Мохамед Ибрахим.
    „Намирането на тази гробница бележи началото на нова ера в историята на гробниците в Абу Сир и Сахара”, обясни министърът.
    Върху колоните има йероглифи, които разкриват името на принцесата и нейните титли. Сред тях може да се забележи „Дъщерята на крал Мен Салбо и неговата любовница. Почитана пред всемогъщия Бог”.
    Чешките археолози се натъкнали на коридор, който се намира на югоизток от предверието на гробницата и води до други четири гробници. Две от тях вече са били открити. Те са принадлежали на високопоставени лица, сред които „Главният разпоредител на закона” и „инспектор на слугите в двореца”. Датировката им е от петата династия на фараоните.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.12 08:31#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Откриха гробница на египетска принцесадокога ще пишеш неща който са писани в вестниците или казани по телевизията?можеш да пишеш по някоя тема над която ще разсъждаваме.това което пишеш аз отдавна съм го прочела другаде.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest