Sanovnik.bg»Форум»Религия»Аз искам да узная мислите на Бога

Аз искам да узная мислите на Бога

  • 12.11.12 07:39#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Аз искам да узная мислите на БогаВЯРАТА НА ВЕЛИКИТЕ
    ... Или какво са казали велики личности за вярата, Господ и свръхестественото.
    АЛБЕРТ АЙНЩАЙН, Нобелов лауреат за физика
    Немският физик Алберт Айнщайн (1879-1955) получава Нобеловата награда за 1921 г. “за своя принос към теоретичната физика и в частност за откриването на законите за фотоелектричния ефект”. Айнщайн е един от основателите на модерната физика и създател на Теорията на относителността. Той е професор по физика в университетите в Цюрих, Прага, Берн, Берлин и Принстън (Ню Джърси). Айнщайн бе избран за “Личност на второто хилядолетие” (Ройтерс, декември 2000).
    ♦♦♦
    Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли.
    Ние хората сме в позицията на едно малко дете, което влиза в огромна библиотека, пълна с книги, написани на множество различни езици. Детето осъзнава, че някой трябва да е написал тези книги. Но то не знае как. То не разбира езиците, на които те са написани. Детето смътно се досеща, че има някакъв тайнствен ред, според който са подредени книгите, но то не знае какъв е този ред. Според мен точно такова е отношението дори на най-интелигентното човешко същество спрямо Бога. Ние виждаме, че Вселената е чудесно подредена и че се подчинява на някакви закони, но само смътно разбираме тези закони. Нашите ограничени умове не могат да схванат тайнствената Сила, която движи космическите съзвездия.
    Колкото по-дълбоко човек прониква в тайните на природата, толкова по-голяма става неговата почит към Бога.
    Науката без религията е осакатена, религията без науката е сляпа.
    Разглеждам една картина, но моето въображение не може да пресъздаде външността на нейния творец. Гледам един часовник, но не мога да си представя как изглежда часовникарят, който го е създал. Човешкият разум не е способен да възприема четири измерения, как тогава е възможно да разберем Бога, за Когото хиляда години и хиляди измерения са като едно?
    Всеки, който се занимава сериозно с наука, постепенно се убеждава, че един Дух се проявява в законите на Вселената; Дух, Който е безкрайно по-могъщ от духа на човека и пред лицето на Когото ние, с нашите скромни възможности, трябва да се смирим. По този начин научните изследвания водят към едно специфично религиозно чувство, което е твърде различно от наивната религиозност
    Най-прекрасната и най-дълбинната емоция, която можем да преживеем, е усещането за мистичното. То посява семената на всяка истинска наука. Този, който не познава това усещане, който е загубил способността си да се възхищава и да благоговее, прилича на жив мъртвец. Дълбоката емоционална увереност в съществуването на една Върховна Разумна Сила, която разкрива себе си в неразгадаемата Вселена, формира моята представа за Бога.
    Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога.
    Моята религиозност се състои в едно смирено възхищение пред безкрайно възвишения Дух, Който разкрива себе си в онази малка част от реалността, която ние, с нашия немощен и преходен ум, едва успяваме да опознаем.
    Истинската религия е истински живот – живот, който изпълваме с цялата си душа, с цялата си доброта и праведност.
    Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.12 08:18#2LinaViraAssaAmyLinaViraAssaAmyНовакРегистрация: 15.08.12Град: -Отговори: 16от: Аз искам да узная мислите на БогаПриеми нещата такива каквито са,наблюдавай всичко около тебе и си прави изводи и заключения,но човешки ум не може да проумее логиката на Бога и истинският смисъл на всичко!ОтговорОтговор с цитат
  • 25.08.14 12:51#3АнжелАнжелНовакРегистрация: 22.09.11Град: ДупницаОтговори: 13от: Аз искам да узная мислите на БогаЗа мен истинския смисъл на всичко е да попадна в рая и да си живея прекрасно цяла вечност.Защо Господ е създал всичко,една от причините може би е защото му е било кеф.То един непушач не може да разбере един пушач защо пуши ,вие искате да узнаете мислите на Господ.Понякога умните хора са много нагли,като Коперник иска от Господ милостта ,която е проявил към разбойника на кръста било малка милост-наглеци...
    Всъщност при гнева си обиждам хората понякога ,за което се извинявам.Това-нагледци малко го преувеличих,защото милоста проявена към разбойника на кръста е всъщност една от най-големите милости ,защото разбойника е правил цял живот греховни постъпки и пак отива в рая,в последния момент,вярно че най-вероятно няма да получи много от благодатта,но поне няма да се мъчи.
    Това според мен е случка ,която ни показва колко е важна самата -вяра- сама по себе си ,защото в библията пише,че чрез дела няма да се оправдаем.Наистина и делата помагат да си заслужим повече от благодатта,но основата е да повярваме в Христос истински,както се пише в библията като деца.Например на едно дете му разказваш за Христос и то вярва безрезервно с истинска чиста вяра ,докато много възрастни се съмняват в съществуването му с ,което се самоосъждат.В библията пише ,че всеки ще бъде съден според думите му,затова ние трябва да обсъждаме светото писание утвърждавайки вярата си.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest