Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!

Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!

  • 09.11.12 09:10#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!Въпроси, които ще ни помогнат да се превърнем в завършена личност:
    1. Вместо да се питате защо нещата ви се случват, започнете да се питате: Кое вътре в мен привлича тези неприятни ситуации? - Ако само пред вас се появяват все подобни пречки, нараняват ви едни и същи хора, повтаряте грешки, от които ви боли, замислете се, проблемът може да е вътре във вас.
    2. Вместо да се питате защо нещата трябва да се развиват по един или друг начин, започнете да се питате: Защо начинът, по който се чувствам, винаги е обусловен от външни обстоятелства?
    3. Вместо да се питате как да се защитите в конфликтна ситуация, започнете да се питате: Кое е това нещо у мен, което винаги трябва да бъде защитавано?
    4. Вместо да се питате какво да правите в бъдеще (или в следващия момент), започнете да се питате: Възможно ли е да има смисъл в тревогата или в притеснението?
    5. Вместо да се питате защо някой действа по този или онзи начин, започнете да се питате: Кое е това нещо у мен, което винаги е наранено, независимо как постъпва човекът отсреща?
    6. Вместо да се оплаквате: „Защо на мен?”, започнете да питате: Кое е това „мен”, което винаги се чувства по този начин?
    7. Вместо да се питате дали сте направили правилния избор, започнете да питате: Възможно ли е страхът изобщо някога да вземе надеждно решение?
    8. Вместо да се питате защо еди кой си не вижда колко греши, започнете да се питате: Негативната емоция, която в момента изпитвам към този човек, от полза ли е за мен? А за него?
    9. Вместо да се питате как да спечелите одобрението на другите, започнете да питате: Какво искам всъщност – аплодисментите на тълпата или скромно да живея собствения си живот?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.11.12 09:10#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!а ти лично какво искаш.само не ми отговаряй с заучени фрази.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.11.12 10:03#3Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89от: Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!Аз искам само семейството и приятелите ми да са добре аз съм човек който се радва на малките неща в живота ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.12 08:11#4LinaViraAssaAmyLinaViraAssaAmyНовакРегистрация: 15.08.12Град: -Отговори: 16от: Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!Интересен психологизъм!ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.12 08:43#5cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Търсиш отговори? - Отговори на въпросите!всички искаме това за близките си.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest