Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»За или Срещу живота?

За или Срещу живота?

  • 09.11.12 09:07#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89За или Срещу живота?Когато делата ни всяват смут у друг човек, самите ние в този или в друг живот ще чувства­ме смут. По подобен начин, ако делата ни носят хармо­ния и усещане за сила у друг, ние също ще стигнем до усещането за хармония и сила. Това ни позволява да усетим последствията от онова, което създаваме, и така да се учим да действаме с отговорност.
    Системата на карма и прераждане е безпристра­стна и предоставя на всяка душа според делата на самоличностите й да премине през опита, който й е необходим. Отношението, с което човек подхожда към еволюционния процес, обуславя природата на преживяванията, необходими за развитието на душата. Една гневна личност например ви отвърнала на житейските труд­ности с гняв и така ще си навлече необходимостта да изпита резултатите от гнева си; една тъжна личност ще отвърне с тъга и ще е необходимо да изпита резул­татите от мъката и така нататък.
    Човекът, който не почита живота, не ви се поколебал да въстане срещу него.
    Човешкият род е станал арогантен. Смятаме, че можем да се разпореждаме със земята като със своя собственост. Замърсяваме почвите, океаните, атмосфе­рата, за да задоволим нуждите си, без да мислим нито за нуждите на другите живи същества на тази планета, нито за самата планета. Смятаме, че ние сме съзнател­ни, а вселената - не е. Мислим и действаме, сякаш на­шето съществуване като живи сили във вселената ще приключи с този живот и сякаш не сме отговорни нито за другите, нито за вселената.
    За изпълнения с почит човек не е възможно да експлоатира приятелите, колегите, града, нацията или плане­тата си. Почтителните хора не са способни да създа­дат кастовите системи, детския труд, парализиращия газ, нито ядреното оръжие. Затова не е възможно един почтителен човек да натрупа кармата, която подобни неща създават. (Гари Зукав)
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest