Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Как да се сдобием с енергия от природатa

Как да се сдобием с енергия от природатa

  • 05.11.12 07:26#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Как да се сдобием с енергия от природатaАко страдате от честа умора и загуба на енергия, вероятно ви се иска тонусът ви да се появи изведнъж, дори и с употребата на медикаменти. Подобни стимуланти обаче имат и отрицателно действие върху здравето, като повишаване на кръвното налягане и сърдечната чистота, главоболие, безсъние, повишават и риска от инсулт или инфаркт. Затова може да прибегнете до билки и други природни средства, за които е сигурно, че са безвредни за организма и могат да доставят необходимата енергия и тонус за целия ден.
    Сибирски женшен - Той е познат на спортистите, поради факта, че увеличава издръжливостта, намалява умората и стреса. Билката може да се намери под формата на чай, капсули или таблетки. Имайте предвид обаче, че сибирският женшен е противопоказен за хора с високо кръвно налягане, лупус или ревматоиден артрит.
    Рейши (на снимката) - Това е изключително рядка китайска гъба, известна още като „еликсира на живота“. В Китай я наричат Линг Ши - "гъба на духовната потентност" или още "гъба на безсмъртието", а в Япония й казват Рейши или "гъбата фантом". Помага за тонизирането и възвръщането на енергията, стимулира имунната система и намалява стреса. Предлага се под формата на чай, таблетки или сироп.
    Гинко билоба - увеличава енергията на тялото и подобрява мозъчната дейност, тъй като подпомага усвояването на глюкозата в организма. Подобрява паметта и усещането за бодрост. В китайската медицина се използва много отдавна. Листата му съдържат 198 активни съставки, които: намаляват количеството на образуващия се холестерол, поддържат еластичността на кръвоносните съдове, елиминират свободните радикали, стимулират мозъка.
    Зелен чай - има изключително благоприятно действие върху човешкия организъм. Той е неизменна част от азиатската култура, лек естествен стимулант, който има редица ползи за здравето, благодарение на богатото си антиоксидантно съдържание.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.11.12 08:32#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Как да се сдобием с енергия от природатaа какво ще кажете за билката -кализия-?ОтговорОтговор с цитат
  • 30.11.12 08:26#3Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89от: Как да се сдобием с енергия от природатaОсновното, което трябва да се знае при приготвянето на препарати от ароматна кализия, че не бива да се използват метални съдове и прибори. Листата, стеблата и ластуните трябва да се режат с костен или пластмасов нож, размачкват се в стъклени, порцеланови или пластмасови купички и хаванчета. За варене се използват емайлирани тенджерки. При съприкосновение с метал се губят лечебните свойства на кализията.
    Първа рецепта: 20-25 колена от ластуни кализия се надребняват и слагат в огнеупорен съд, заливат се с 1 л. слънчогледово или маслинено олио и съдът се поставя в предварително затоплена до 40 градуса фурна. Задушава се около 8 часа, след което се прецежда през марля и се налива в съд от тъмно стъкло.Съхранява се на тъмно и студено място.

    Втора рецепта: Пресните листа, стъбла и ластуни се нарязват на ситно. С помощта на дървена лъжица се смачкват, за да се получи кашица. Тя се пресова през марля, за да се отдели сока, който се смесва в съотношение 2:3 със слънчогледово или маслинено олио. Разбърква се до хомогенизиране и се остава се да престои на хладно и тъмно 3 седмици преди употреба.

    Трета рецепта: От стебло с дължина 10 см. и 2-3 листа с дължина над 20 см. се изтисква сока и се слага в стъклено тъмно шише в хладилник, а остатъците се заливат с 1.5 чаша зехтин.Остават се да киснат 3 седмици и се прецеждат. Към готовият маслен извлек се прибавя половината от сока. Съхранява се на тъмно и студено място. Особено е подходящо за разтривка на болни стави през ден.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest