Sanovnik.bg»Форум»Съновник»За пълноценен сън и щастлив живот

За пълноценен сън и щастлив живот

  • 04.11.12 07:22#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89За пълноценен сън и щастлив животПетнадесет минути медитация на ден могат да помогнат за справянето с всички стресови ситуации.
    Когато бъде изпълнявана правилно, дори само 15 минути на ден медитация може да бъде много полезна на хората в ситуации на свръхнапрежение и стрес, като например полицаи, работници на нощни смени, майки, страдащи от загуба на сън поради нощни грижи и хранене на малки деца. Това е цялото необходимо време, за да можете да предизвикате и да постигнете произвеждането на допълнително количество гликоген в организма ви, за да повишите енергийното си ниво, или за естественото отделяне на хормона мелатонин от епифизната жлеза, за да подпомогнете съня.
    Спокойствието на съня и достигането на дълбокия сън зависи от това дали сме щастливи и спокойни преди да заспим и това време е най-важната част от нашия живот. Това е най-важното време от денонощието за децата, когато се развиват физически и израстват, както и за хора, опитващи се да преодолеят проблеми с физическото си здраве или емоционални проблеми.
    Заспивайте с мисли, насочени към планиране на положителни цели!
    Краткото време, когато лежим в очакване да заспим, е времето от деня, в което паметта ни е най-активна, тъй като тя е устроена да съхранява наученото през деня за нашите способности, за пътя и ценностите, които сме избрали да следваме, и за това как да продължим да оцеляваме. Естествената активност на паметта ни ще пренесе мислите, с които сме изпълнени в този момент, в съня ни и по този начин те ще въздействат на нашето тяло и съзнание положително или отрицателно.
    Винаги мислете за живота с положително отношение!
    Ако мислим за добрите резултати от изминалия ден и как можем да ги увеличим в утрешния ден, нашият ум ще ни помогне да постигнем дълбок сън, за да подготвим организма си за утрешния ден. Ако се съсредоточим върху провалите и се опитаме да измислим начин как да ги поправим, мозъкът отново ще предизвика дълбок сън, защото се съсредоточаваме върху цел и резултат, които са себеутвърждаващи и положителни. Само когато мислим за нашите неуспехи с отрицателно отношение и недоволство, умът ни ще бъде обременен и разтревожен през цялата нощ, а имунната ни система няма да има никакъв импулс да укрепи и възстанови организма ни за предстоящия ден. Отделянето на всички хормони, които водят до дълбок сън и емоционално въодушевление, се предизвиква от положителни мисли за постигане на вашите цели, когато заспивате. Дори натрупването и съхраняването на енергия се осъществява по време на сън и се контролира от мислите, които ни владеят, когато заспиваме.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest