Sanovnik.bg»Форум»Религия»Дали Бог е в нас?

Дали Бог е в нас?

  • 02.11.12 07:54#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Дали Бог е в нас?И всеки от "НАС" - Азовете, сънува БОГ
    и Бог сънува "през" всеки от НАС.
    Сънува безкрайните СЕБЕ СИ, в превъплъщенията на безкрайната Вселена
    Именно затова е БОГ и затова и НАС ни "има"...
    Бог и Човек са толкова тясно и неразривно свързани, че се сливат. Казват, че ние хората сме богове в развитие, че сме деца на Бога, негови творения... Какви сме всъщност?
    Бог е всичко, нищо не излиза извън него, защото той е олицетворение на абсолютността. Човекът е проявлението на Бог на Земята. Съзнанието на Бог, тоест абсолютното Съзнание, е съставено от съзнанията на всяка една частица на Битието и отвъд него, на Всичко, защото всичко притежава съзнание. Бог не е извън човека, не е някаква абстрактна фигура.
    Човек е част от Бога, тялото на Бога. Същността на човек е съсредоточена в Единството, затова човек е, както част от Бога, така и самият Бог.
    Ако Бог е Слънцето, то живите същества са атомите, които го изграждат. Ако Бог е шепа пясък, то човек е отделната песъчинка. Човек съставлява Бог, развива се, разгръща се, осъзнава се, в един момент просто осъзнава своя истински център и се влива в Цялото, престава да поставя прегради, престава да се ограничава или разделя, престава да се самоидентифицира и се превръща в Единството, или по-точно, просто го осъзнава, защото той никога не е излизал от Цялото, то просто е невъзможно, никога не се е разделял в действителност от него.
    Човек не е извън Бог, той е част от абсолютното Съзнание, неговият център е това Съзнание, една вибрация, един Дух, едно движение, един резонанс, един модел, който се пренася от по-обхватното към по-ограниченото съзнание, моделът или планът за глобалната Еволюция. Битието е самосъзнаване, движение на съзнанието, реализиране, самоопределяне и самоосъзнаване на Съзнанието. За да се слее с Единството, човекът първо трябва да престане да се разграничава от Битието, да се слее с него, да се слее с Живота, да се превърне в Живот. Човек не е просто свързан с Бог, той е неговото битие, една малка частица божествена субстанция. Всичко е Единство.
    Вътре в човешкото сърце има едно съкровено място, където се е зародило цялото Битие.
    Когато хората започнат да осъзнават кои са всъщност- истински синове и дъщери на Бог, на Разума, създал цялото Битие - тогава и само тогава човеците ще се слеят с Бог в умовете, сърцата и телата си и ще се събудят от дрямката.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest