Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Кои са хората на мрака

Кои са хората на мрака

  • 30.10.12 09:37#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Кои са хората на мракаЕдната същност на човека е Сиянието, а другата е Сянката. Всеки може да избере в коя от двете да се възплъти, следвайки своя Път.
    Тъмната страна на магията е Път, в който нищо не е забранено и в който няма абсолютно никакви правила и стъпки за следване. С магия се занимават хора, избрали мрака, но за своите влияния те използват светлината.
    Още от най-древни времена определени хора, наричани с най-различни имена - магове, алхимици, ясновидци, шамани, мъдреци, пророци, учители и дори понякога богове - се опитват да разрешат загадките, които Сътвореното от Черния Творец съдържа в себе си. Всички те изследват различни аспекти от едно и също нещо - Силата. Някои от тях решават да последват Пътя на светлината. Съзнавайки, че светлината е в основата на тяхното съществуване, се опитват да трансформират себе си в светещи същества. Те стават сияйни, защото овладяват всички аспекти на светлината, която ги обезпечава енергийно. Други решават да последват Пътя на Мрака. Те съзнават, че именно Мракът е в основата на Сътворението, защото няма източник и е вечен, докато светлината е с източник и е смъртна, както и всичко, свързано с нея. Те съзнават и трагичната си зависимост от светлината и я поглъщат, за да излъчват Мрак.
    Всеки човек е наполовина в своята сянка, наполовина в светлина. Това са и двете същности, които имат обикновените хора - в този случай нито една от тези същности не надделява над другата. Нашите сенки са прозрачни и безплътни. Те пропускат светлина през себе си.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest