Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Съвети при хранене, за добри емоции

Съвети при хранене, за добри емоции

  • 29.10.12 09:23#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Съвети при хранене, за добри емоцииХраната, която приемаме, е пряко свързана с нашите емоции. Доброто ни настроение се влияе не само от енергията на храна, но и от вибрациите на човека, който я е приготвил. Ако готвачът има лош характер или е ядосан в момент на приготвяне, енергийното поле около храната ще има сивкав оттенък. Ястието, приготвено с любов, ще запази цялата си ползотворност и ще е заобиколено от пълноценна енергия. Ако разберем този принцип, ще си обясним как Христос е нахранил толкова много хора със съвсем малко хляб. Жизнената сила в този хляб е била толкова огромна, че дори троха би могла да се засити един човек. Повечето от нас могат да ядат много по-малко от обикновено без отрицателни странични ефекти, тъй като дори шепа пълноценна храна, приготвена с любов струва много повече от огромно блюдо, което е небрежно нахвърляно.
    Ако консумираме храна, която съдържа жизнена слънчева енергия, ще ни стигнат буквално две-три шепи. Никога не трябва да ядем, докато получим усещане за абсолютна пълнота. Трябва да ставате от масата с чувството, че все още имате малко място. Това ще ви позволи да смелите добре храната и да извлечете прана от нея.
    Съвети при хранене, за добри емоции
    Яжте в спокойна атмосфера, а не когато сте напрегнати и притеснени.
    Яжте винаги седнали.
    Яжте голямо количество пресни сурови плодове и зеленчуци.
    Яжте основно храни с червено-оранжеви, златистожълти, златисти, жълти или зелени лъчи. Червените и лилавите плодове и зеленчуци ще ви дадат необходимото желязо, което се съдържа в червените лъчи.
    Избягвайте храните, които са свързани с инфрачервените или ултравиолетовите лъчи, особено солта, червеното месо и захарта.
    Яжте бавно и внимателно, дъвчете добре храната си.
    Поседете спокойно няколко минути, преди да станете от масата след ядене.
    Ако следвате тези прости правила, ще извличате най-голяма полза от храната. Ще се наслаждавате и така ще увеличите равнището на чи и ще поддържате най-добро телесно тегло.
    (“Енергийно лечение с цветове”)
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest