Шумове от духове

  • 29.10.12 08:03#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Шумове от духовеСъществуват феномени, които могат да бъдат наречени „практически природен спиритизъм“. От всички спиритически прояви най-eлементарните и най-чес­тите са звуците и почукванията. Спиритическите шумове винаги имат особен характер, сила на звука й разнообразие на тоновете, които ги различават от скърцането на дървото, пукането на огъня или монотонното тиктакане на махалото. Те представляват пресекливи изсвирвания, понякога глухи, слаби и леки, понякога ясни, отделени и шумни, местещи се от място на място и повтарящи се с механично постоянство.
    Нека приемем, че шумовете или другите ефекти са дейст­вителни прояви. Разумно ли е да се страхуваме от тях? Със сигурност - не. Те в никакъв случай не представляват опасност. Тези, които ги приемат за дяволска проява, могат да се плашат от тях по същия начин, по който децата се плашат от човека-вълк и други приказни създания. Трябва да признаем, че в някои случаи тези прояви стават досадни и пораждат естественото желание да се отървем от тях. Но за това не е нужно обяснение. Мотивът на тези физически прояви е да привлекат внима­нието ни към нещо и да ни убедят в присъствието на сила, пo-висша от човека. Извисе­ните духове не участват в прояви от този род. Те ангажират за това нисшите духове по същия начин, по който ние ангажираме прислуга за грубата работа. Когато целта е постигната, физическите прояви спират, защото повече не са необходими.
    Висшите духове не се занимават с такива несериозни неща, както подобава на зрели хора. Повечето от тях признават, че това не е нищо друго, освен забавление. Те са пo-скоро лекомислени, отколкото злонаме­рени, и се смеят на страха, който предизвикват и на напраз­ните усилия да се открие причинителят на бъркотията. Често нападат нарочения човек и го преследват от жилище в жилище. Понякога това е отмъщение, което желаят да демон­стрират. В други случаи намесата им е похвална. Те желаят да привлекат вниманието, за да посъветват човека или да поискат нещо за самите себе си. Някои от тях си поръчват молитви, други молят вдовиците си заради тях да завършат образованието си, трети искат да си довършат някоя лудория, което не са успели да направят като живи. С една дума, не е необходимо да се страхуваме от тях. Постъпките им може да са досадни, но не и опасни. Разбира се, може да изпитваме силно желание да се отървем от тях, но обикновено направе­ното за тази цел има точно обратен ефект. Ако те се забав­ляват, колкото по-сериозно приемаме нещата, толкова по-упорити ще стават, също като палави деца, измъчващи повече тези, които им обръщат внимание. Ако някой бъде достатъчно мъдър да се засмее на техните бели, когато се уморят, те ще си отидат. Но има и такива, чиито мотиви са сериозни. Затова най-добре е да влезем в контакт с тях и да разберем какво искат, а това става най-лесно чрез медиум.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest