Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Енергия чрез сън

Енергия чрез сън

  • 25.10.12 08:47#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Енергия чрез сънСпомнете си кога за последен път сте се насладили на онзи уникален сън, който започва с неусетна, почти мигновена дрямка , отвеждаща ви в прекрасен дълбок сън, и завършва с постепенен процес на събуждане, който продължава около час и половина, докато се събудите напълно. И после, когато накрая бавно изпълзявате от този невероятно топъл и уютен вързоп от възглавница, чаршафи и одеяла, сладостната дълбочина на вашия сън е превърнала деветте часа в леглото да изглеждат като бяло петно в паметта, сякаш не е преминала дори и секунда, откакто сте заспали.
    За да разберем напълно същността на съня, е важно първо да разберем, че ние притежаваме две отделни системи от нерви, които въздействат от две различни нива на мозъчна активност на два различни типа мускулни действия и пораждат два различни вида сън. Именно поради обстоятелството, че този процес не се взема предвид, някои здравословни проблеми, включително и проблемите със съня, се третират неправилно. Лекотата, с която заспиваме, зависи от способността ни да разтоварваме мозъка си от съзнателните си мисли и да отпускаме нашите соматични /телесни/ нерви, които контролират мускулите и физиката ни, и обикновено хората, които заспиват лесно, са просто хора, които могат да правят всичко това правилно и ефективно. Ето защо, подходът за повишаване на способността за лесно заспиване е различен от начина за повишаване на способността за последващо достигане на дълбок R.E.M. /Ар.И.Ем./ сън, който предизвиква и подпомага ефективното натрупване на енергия.
    Трите основни области, върху които трябва да се работи за повишаване на енергията и ефективността на съня:
    Отпуснете главните мускули и телесните нерви, за да подобрите способността си да заспивате.
    Отпуснете вътрешните мускули и автономните нерви, за да достигнете дълбок сън.
    Повишете ефективността на биологичния си часовник, за да подсилите процеса на митоза и да постигнете максимална енергия.
    Тези начини за преодоляване на трите най-разпространени проблеми, които изпитваме със съня, са практически насочени и директни процедури, които винаги ще водят до добри резултати. Положителните резултати от диетите и намаляването на нивото на стрес също са фактори, които влияят на подобряването на съня, но са вторични.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest