Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Сънищата са полет на душата

Сънищата са полет на душата

  • 25.10.12 07:08#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Сънищата са полет на душатаЦелта и смисълът на всички живи същества се състо­ят в управляването на реалността.
    Скуката като такава не съществува - има само по­стоянна и неутолима жажда да се управлява реалност­та.
    За да се освободите от примката, е необходимо да прехвърлите вниманието си, да го заемете с нещо друго, да промените сценария и декорите.
    За да започнете своя игра, е необходимо да си позво­лите да бъдете себе си.
    (Вадим Зеланд)
    Известно е, че насън човек може да наблюдава картини сякаш не от нашия свят. И е съвсем ясно, че подобно нещо не би могъл да види никъде. Ако сънят не е имитиране на реалността от нашия мозък, откъде се вземат тези невъоб­разими картини и сюжети?

    Ако условно отнесем всичко съзнателно в човешката психика към разума, а подсъзнателното - към душата, мо­жем да кажем, че сънищата са полет на душата в простран­ството на варианти. Разумът не си ги измисля - той дейст­вително ги вижда. Душата има пряк достъп до информационното поле, където всички „сценарии и декори" се съхраняват стационарно, също като кадрите на филмовата лента. Феноменът време, т.е. развитието на събитията, се проявява едва в процеса на движение на „филмовата лента". Разумът е в ролята само на наблюдател и „генератор на идеи".
    И паметта има пряко отношение към пространството на варианти. Вече е доказано, че мозъкът не е в състояние да побере цялата информация, която човек натрупва в те­чение на живота си. Как успява да я запомни? Мозъкът запазва не самата информа­ция, а нещо подобно на отпратки към данните в простран­ството на варианти. Разумът не е способен да създаде нищо принципно ново. Той може само да построи нова версия на къщичка от ста­рите кубчета. Всички научни открития и шедьоври на изку­ството разумът получава от пространството на варианти с помощта на душата. Ясновидството и интуитивните зна­ния идват пак оттам.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest