Прилагане на окултна атака

  • 22.10.12 09:54#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Прилагане на окултна атакаХипнозата не може да принуди даден човек да извърши каквото и да е в противовес на неговата истинска същност. Но каква е истинската същност на всеки един от нас? Всички ние ли сме оставили далеч назад маймуната и тигъра или те са само затворени в клетка? Внушението може да отключи клетката на всички наши тайни копнежи и те да връхлетят върху ни. Най-благородният човек може да се превърне в убиец при опреде­лени обстоятелства.
    В царството на нашия разум не съществуват нито време, нито пространство така, както ги разбираме. Ако мислим за даден човек, ние сме в контакт с този човек; ако го обрисуваме ясно, ние като че ли сме застанали пред него; ако го обрисуваме повърхностно, все едно го виждаме на известно разстояние. Установяването на контакт с разума на даден човек позволява създаването на мисловна атмос­фера. Ние можем да постигнем тази атмосфера, като прос­то развиваме определени идеи във връзка с този човек. Такъв е механизмът на духовното изцеление. Използват се потвържденията на "Християнската наука", за да може разумът на лечителя да се доведе до определено емоцио­нално състояние и тогава той ефективно да окаже въздейс­твие върху ума на пациента, с който е в контакт.
    Всяко съобщение до подсъзнанието трябва да се пре­даде по много прост начин, тъй като подсъзнателната мисъл е примитивна форма на мисловен процес, развита преди човечеството да създаде говоримия език. Основната цел на внушението е да създаде мисловна атмосфера за душата на даден човек, независимо дали той ще бъде подложен на атака или лечение, докато не извлече положи­телен отговор или реакция от самата душа. След като се получи такава реакция, битката е наполовина спечелена, тъй като "портата на града" е вече отворена отвътре и има свободен достъп. Телепатичното внушение на определени идеи вече може бързо да продължи.

    Точно това е критичният етап при всяка една окултна атака. Дотук преимущество има "защитаващата се" страна. Ако човек има достатъчно познания, той може да запази преимущество за неопределено време и да изтощи своите нападатели, дори и да не е способен да се срещне с тях на тяхната територия на окултно познание. Нищо на този или друг свят не може да направи един хипнотизатор, ако съответният човек запази самообладание и не желае да вземе участие.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest