Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Как израства душата

Как израства душата

  • 22.10.12 09:52#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Как израства душатаЕдва когато вие, сътворците на Вселената, еволюйрате до ниво, така че да се слеете обратно с Бога, вече няма да се нуждаете от съществуването на полярността. Щом завършите духовното си пътуване (Божественото Аз, което е изразило желание да съществува като индивидуално съзнание), ще бъдете напълно освободени от най-важното изискване на самосъзнателното съществуване: подбудителят на свободната воля и еволюционният ви двигател – изборът. Във всяко следващо по-висше измерение крайностите в този вроден дуализъм се смегчават, защото разбирането ви става такова, че виждате Цялото, пълнотата в движени Доброто и злото стават страни на битието, без вече да бъдат в противоречие помежду си, а по-скоро колебания или нюанси на взаимния израз.
    Щом преминете и преживеете тунела, мигновеното прераждане на вашето Слънчево божество, ще сте преодолели такава голяма част от страха си, че най-вероятно ще се освободите от него, още преди да достигнете ярката светлина. Щом се освободите от капаните на дуализма, от черното и бялото на сегашните ви убеждения и поведение, преминавате в просветлено състояние на съзнание, където съзирате взаимността на всичко. Кръгът е символ на вечността, разделен, в графичен смисъл, на тъмно и светло - като същевременно в светлината има точка мрак и обратно.

    Двойнственотта, която свършва с приключването на земния календар не изчезва във висшите измерения. По-скоро става ясно за съзнанието и целия ви опит, че полюсните сили са само крайностите на цялото - взаимнозависими една от друга, за да съществуват. Вместо да отстраните полюсите, вие ще ги усъвършенствате, и това вероятно ще бъде един постепенен процис. Земята преминава като възходящо небесно тяло, така че и в по-висшето измерение ще бъдете земно-центрирани. Много от възприятията ви ще се променят толкова фино, че едва ли ще разберете, че вече не сте физически. Онези от вас, които изберат да се изкачат по спиралата като обитатели на Земята, пак ще се изправят пред Гея, която трябва да се възстанови от крайностите на човешките злоупотреби и дисхармония, и ще посветят голяма част от мислите и енергията си, за да я излекуват. В много отношения пак ще обичате, ще се вълнувате и ще усещате живота както в настоящия етап от развитието си, но ще има много нюанси на промяна в съзнанието ви.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest