Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Думите и духовният свят

Думите и духовният свят

  • 20.10.12 08:57#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Думите и духовният святБуквите, символите, речта ни служат да предаване на духовното знание и постижение. Всяка буква от която и да е азбука има своя духовен смисъл, тъй като хората предават чрез буквите своите усещания. Всяко усещане е неосъзнато усещане на Твореца. Никой не разбира това, но на практика, когато поета пише стихове, той описва своята любов към жената и децата към слънцето, към светлината, описва страданията си изразява усещането си за светлината, която му въздейства.

    Когато стане дума за Духовен свят, независимо от понятието време, място и движение, ние нямаме думи с които да го опишем, защото нашия речник е построен на основата на нашите земни органи за осезание.
    Висшият свят се нарича този свят, който се намира извън нашите обичайни представи включващи в себе си понятията "време, място, движение". Ние мислим с помощта на тези три категории: време, място, движение. Извън тези категории ние не можем да разберем своето съществуване, нито каквото и да било изменение, нищо в себе си и извън себе си. Това е така защото нашия речник е създаден изцяло в нашия живот (вътре във времето, мястото и движението), и затова той не може да опише, какво означава съществуване, реализиращо се извън тези три категории.

    На практика тези три параметъра - време, място, движение не съществуват. В нашите усещания има три координати и в рамките на тях ние възприемаме света. Това става автоматично. Ако ние се откъснем от тези понятия, ако те изчезнат, то ние не бихме могли да знае, какво да правим с картината на света: ние просто ще престанем да я усещаме. За това ние не знаем никакви думи, които да отразяват духовното и нямаме никаква представа за него.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest