Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Подробна информация за медитация

Подробна информация за медитация

  • 20.10.12 12:49#1GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72Подробна информация за медитацияТази тема винаги ме е вълнувала.Когато започнах бях жадна за знания и исках да се науча да медитирам за да усъвършенствам себе си и да започна едно пречистване на духа и тялото си.

    Бях прочела следното в една книга "Когато ученика е готов, учителя ще се появи" - така и не се появи този учител, но за сметка на това научих много за медитацията.

    Повечето книги на пазара които излизат в днешно време са 100% боклук.Казвам го, защото изчетох доста неща, и нищо не ми влезе в употреба, колкото и да се хвалят авторите, за мен това което даваха като съвет не бе изпълнимо, и не го усещах за правилно.

    И така дълго време се рових, четях, пробвах,експериментирах, докато накрая не попаднах на следното изречение - "Всеки учител ще ви насочи към даден метод на медитиране, защото за него този метод е правилен.Но истината е че няма правилен метод за медитация" - тогава осъзнах, че вместо да чета на хората съветите, мога да медитирам така както АЗ сметна за добре - КАКТО ГО ПОЧУВСТВАХ ОТ ВЪТРЕ.

    Разбрах че правилен метод НЯМА.Всичко идва от самите нас.Стана изключително лесно за изпълнение.

    Какво правя....
    Лягам на легло,на място където ми е удобно и се разполагам така че тялото ми да се отпусне на момент, така че да не изпитва дискомфорт.(Препоръчително е за начинаещи.По удобно е )
    А ако съм седнала поне 5мин. се намествам на стола докато усетя че на тялото ми му е комфортно.
    Ако съм в легнало положение изпъвам тялото си и ръцете в права линия,като дланите ми задължително сочат тавана.
    Ако съм седнала,разполагам се на стола така, че гърбът да ми е максилано изправен, ръцете поставям на краката,отново с длани сочещи тавана, а краката са под прав ъгъл с лек разкрач здраво стъпили на земята.Запомнете, започнете ли да чувствате напрежение,значи това не е правилната поза за медитация.

    Важно е да държите тялото си изправено, защото така енергия протича от доло-нагоре.Ако сте изгърбени или в неправилна стойка, енергията няма да излиза нагоре,а ще се забие някъде из вас, и няма да започне пречистването.

    Идва най-трудната част...Дишането...Аз се осланям изцяло на тялото си, започвам да издишвам и вдишвам дълбоко и бавно, докато тялото ми само не прецени кое е добре за него,след миг всичко си идва от само себе си.
    Затварям очи, и се концентрирам в точката между очите.
    Знаете че когато сте в медитация, не трябва да мислите за абсолютно нищо.Понеже за много хора е трудно, да затворят очи и да не мислят,моя метод е следния (избрала съм го мисля от някаква книга), когато започнат да нахлуват мисли в главата ви, застанете мислено отстрани на тях, и ги оставете да минават като филмова лента.Все едно сте на кино и филма който гледате минава и заминава. Когато всичко, което ви е притеснявало за през деня или ви интересува и го мислите в момента протече през вас като струя вода, ще сте готови да започнете с медитирането.

    Забравих да спомена,че когато сте в едно от двете положения за подготовка за медитация, и когато започнете със същинската част, най-вероятно ще усетите енергията която протича през вас.Тя се изкачва от краката към главата спираловидно, затова не е изключено някой от вас да се поклащат наляво надясно,опитайте се да усетите енергията как протича през тялото ви.Щв почувствате загряване на цялото тяло. (Аз събирам голямо количество енергия в дланите си,усещям я като голямо кълбо,което иска да изригне и да се разпръсне навсякъде)

    Първия път когато се подготвих за медитация, виждах синьо кълбо пред очите си.Но последните дни ми се появява око,и като лилавееща светлина.След като виждах окото, започнах да получавам напрежение малко над точката ,между очите, сякаш нещо напираше да излезе от там.
    На няколко пъти успях да се отлепя от тялото си, а чувството е,сякаш си свързан свсичко.

    Като заначало може да си представите че ви поглъща една топла бяла светлина и пречиства тялото ви, че ви защитава, и лекува... А за по нататък...Вие сами ще усетите какво да перавите.

    УСПЕХ! Надявам се съм била полезна

    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest