Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Що е то семейна карма?

Що е то семейна карма?

  • 19.10.12 08:42#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Що е то семейна карма?От нашите родители ние получаваме онази отп­равна точка, която ни помага да разберем кои сме всъщност и каква е причината да бъдем с тях. Използвайки висшето си съзнание, ние можем да разкрием същината на отношенията си, родителите и начина, по който кармичната или душевна връзка между нас влияе върху схемите на поведение в живо­та ни. Духовното познание за нашите родители ни позволява да схванем холограмата на личното си съ­ществуване в по-широк смисъл. Посредством този опит ние ще забележим, че в действителност всяка отделна фаза на живота ни, както и за всеки.друг живот от безбройните ни превъплъщения, носи отпе­чатъка на нашия Висш Аз. Ще разберем, че съзнателно избираме своите родители, за да действат като катализатори и филтри, подпомагащи развитието ни.

    Отначало за повечето от нас остава необясним фактът, че умишлено сме „избрали" тези родители. Още по-шокиращо е да допуснем, че сме ги избрали за наше добро! Цялата онази нежна и спонтанна любов, която сме им отдавали като деца, се е превър­нала в някакво негодувание и съпротива. Понякога се заричаме да не ставаме като тях, но с течение на времето откриваме, че мислим и се държим по същия начин и дори все повече заприличваме на тях!

    Това е така, защото от родителите си наследява­ме не само гени, а нещо много повече. Всяка клетка на тялото носи съзнание, натоварено с мисловни фор­ми и отпечатъци, предавани от поколение на поко­ление. Независимо дали ни харесва това или не, ние сме като огледала един за друг - и понякога болката от отражението просто ни съкрушава.
    Начинът да разрешим тази дилема е да проник­нем дълбоко през булото, покриващо физическата действителност, да се върнем към зачеването и дори по-назад, за да открием обяснението и източника на семейната карма.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.10.12 09:12#2LinaViraAssaAmyLinaViraAssaAmyНовакРегистрация: 15.08.12Град: -Отговори: 16от: Що е то семейна карма?Трябва ли да се чувстваме виновни за грешките на родителите си и ние ли точно трябва да ги изплащаме? Ако това е така то това е прекаленно зловещо!Защо да носиме чужд товар върху гърба си? И ако моите деца трябва да плащат за моите грешки това ме натъжава и се питам защо да е така?ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest