Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Как да успяваш въпреки манипулаторите

Как да успяваш въпреки манипулаторите

  • 18.10.12 09:08#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Как да успяваш въпреки манипулаторитеНай-доброто оръжие на манипулатора е да ви изслу­ша и после да предложи точно обратното на това, ко­ето сте казали. Но не е необходимо да се хващате на тази въдица и най-добрият начин да дадете някому урок с поведението си е да си тръгнете, вместо да влизате в безсмислен разговор. (Уейн Дайър)

    Научете се да се отнасяте безстрастно към потен­циалните манипулатори. Никога не им показвайте, че сте разтревожени, уплашени или притеснени. Помнете винаги, че не бива да смесвате съзнанието за собствената си стойност и щастието си като личност с крайния успех или неуспех в някакъв конфликт. Гледайте на победата или загубата в една си­туация като на игра, с която можете да се забавля­вате, вместо постоянно да си казвате: „Това озна­чава много за мен." Вземете решение да действате ефективно и да се впускате в подобни конфликти с готов план на играта, като винаги се стремите да потиснете външните признаци на страха.

    Ако противникът ви разбере, че отдавате на изхода от сблъсъка голямо значение в живота си и поради та­зи причина сте притеснени, може да ви принуди да изречете неща, които не мислите, и дори да се държите глупаво.

    Много по-добре е просто да излъчва­те решимост, която няма да позволи на другите до­ри да си представят, че могат с поведението си да имат власт над емоциите ви. И докато се упражнявате да не позволявате на другите да контролират емоциите ви, ще започнете да контролирате себе си, а това ще ви отведе до много по-пълно себеосъществяване - и до много повече победи.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.14 08:01#2АзАзНовакРегистрация: 29.01.14Град: ПлевенОтговори: 1от: Как да успяваш въпреки манипулаторитеБлагодаря, много сте точни, но има едни хора , (които може би са много малко) с които е невъзможно да се опазиш от "поражение" Човекът е съчетание на козирог работещ в полиция и роден на върха на края на година.
    Всемирно търпение, емоционална устойчивост и сила, последователност в поведение и опрощаване чрез демонстративно безразличие- всичко това бяхме ние.
    След 20 години упорит труд от страна на манипулатора- пускане на слухове в обкръжението ни, градиране на същите по сила и страховитост. Използваха , се определения по наш адрес, които не се доказват, но хората предпочитат да са по-далеч от нас , защото ако всичко чуто е вярно , то е много страшно и опасно. Не остана сфера от нашия живот , който да не беше омаскарен. Постоянно се извършваха действия, които не са наказуеми от закона, с цел всяване на страх. Постоянно ни предизвикваше с поведението си - периодични дребни кражби, доказване , че за него няма прегради-отключване, вземане на неща от дома ни и последващо възстановяване на същите, Настройване на възрастните близки експлоатирайки страха им. В момент на емоционална възбуда ги караше да вземат решения. Предвидливо си планираше следващите
    гаднярски ходове във времето. МАНИПУЛАТОРА променя решенията си. Понякога даже са и противоречиви. Всичките му действия бяха забулени в тайнственост и безразличие. Тайно се говореше, шептеше се когато се доближим до манипулатора. Не човек ,а ....................
    В края на периода се чувстваше неистовия и неудържимия гняв , че не постига целите си - а те са материални облаги- присвояване на имоти .
    Честно казано, всичко тава ме стимулираше да продължа да изучавам Карнеги,традиционата и западна психология и езотерика за да си отговарям на въпросите защо се случва.
    И всичко имаше своя край. Сега живеем далече.
    И до днес не мога да проумея карма ли е или манипулативна човешка инициатива породена от завист. За последната нямат според мен основание, но само според мен. Ако причината е завист , то това е болест.
    Не знам доколко Ви стана ясно, защото не искам да изпадам в подробности. В противен случай трябва да изпиша томове.
    Много Ви моля за Вашето мнение !
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest