- 18.10.12 09:08#1Как да успяваш въпреки манипулаторитеНай-доброто оръжие на манипулатора е да ви изслуша и после да предложи точно обратното на това, което сте казали. Но не е необходимо да се хващате на тази въдица и най-добрият начин да дадете някому урок с поведението си е да си тръгнете, вместо да влизате в безсмислен разговор. (Уейн Дайър)
Научете се да се отнасяте безстрастно към потенциалните манипулатори. Никога не им показвайте, че сте разтревожени, уплашени или притеснени. Помнете винаги, че не бива да смесвате съзнанието за собствената си стойност и щастието си като личност с крайния успех или неуспех в някакъв конфликт. Гледайте на победата или загубата в една ситуация като на игра, с която можете да се забавлявате, вместо постоянно да си казвате: „Това означава много за мен." Вземете решение да действате ефективно и да се впускате в подобни конфликти с готов план на играта, като винаги се стремите да потиснете външните признаци на страха.
Ако противникът ви разбере, че отдавате на изхода от сблъсъка голямо значение в живота си и поради тази причина сте притеснени, може да ви принуди да изречете неща, които не мислите, и дори да се държите глупаво.
Много по-добре е просто да излъчвате решимост, която няма да позволи на другите дори да си представят, че могат с поведението си да имат власт над емоциите ви. И докато се упражнявате да не позволявате на другите да контролират емоциите ви, ще започнете да контролирате себе си, а това ще ви отведе до много по-пълно себеосъществяване - и до много повече победи.ОтговорОтговор с цитат - 29.01.14 08:01#2от: Как да успяваш въпреки манипулаторитеБлагодаря, много сте точни, но има едни хора , (които може би са много малко) с които е невъзможно да се опазиш от "поражение" Човекът е съчетание на козирог работещ в полиция и роден на върха на края на година.
Всемирно търпение, емоционална устойчивост и сила, последователност в поведение и опрощаване чрез демонстративно безразличие- всичко това бяхме ние.
След 20 години упорит труд от страна на манипулатора- пускане на слухове в обкръжението ни, градиране на същите по сила и страховитост. Използваха , се определения по наш адрес, които не се доказват, но хората предпочитат да са по-далеч от нас , защото ако всичко чуто е вярно , то е много страшно и опасно. Не остана сфера от нашия живот , който да не беше омаскарен. Постоянно се извършваха действия, които не са наказуеми от закона, с цел всяване на страх. Постоянно ни предизвикваше с поведението си - периодични дребни кражби, доказване , че за него няма прегради-отключване, вземане на неща от дома ни и последващо възстановяване на същите, Настройване на възрастните близки експлоатирайки страха им. В момент на емоционална възбуда ги караше да вземат решения. Предвидливо си планираше следващите
гаднярски ходове във времето. МАНИПУЛАТОРА променя решенията си. Понякога даже са и противоречиви. Всичките му действия бяха забулени в тайнственост и безразличие. Тайно се говореше, шептеше се когато се доближим до манипулатора. Не човек ,а ....................
В края на периода се чувстваше неистовия и неудържимия гняв , че не постига целите си - а те са материални облаги- присвояване на имоти .
Честно казано, всичко тава ме стимулираше да продължа да изучавам Карнеги,традиционата и западна психология и езотерика за да си отговарям на въпросите защо се случва.
И всичко имаше своя край. Сега живеем далече.
И до днес не мога да проумея карма ли е или манипулативна човешка инициатива породена от завист. За последната нямат според мен основание, но само според мен. Ако причината е завист , то това е болест.
Не знам доколко Ви стана ясно, защото не искам да изпадам в подробности. В противен случай трябва да изпиша томове.
Много Ви моля за Вашето мнение !ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest